ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σουηδία: Το Πράσινο Κόμμα πιέζει ιερείς και ιμάμηδες να παντρεύουν ομοφυλόφιλους

Σουηδία: Το Πράσινο Κόμμα πιέζει ιερείς και ιμάμηδες να παντρεύουν ομοφυλόφιλους

Σύμφωνα με έρευνα του 2019, μόνο πέντε από τις 34 θρησκευτικές ομολογίες που ερωτήθηκαν παντρεύουν ομοφυλόφιλους. Το Πράσινο σουηδικό Κόμμα θέλει να το αλλάξει μέσω υποχρεωτικής νομοθεσίας.

Το 2009, ο Κώδικας Γάμου στη Σουηδία έγινε ουδέτερος. Αλλά στις θρησκευτικές ομολογίες, ο γάμος για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια παραμένει δύσκολος . Με τη νέα νομοθεσία, το Πράσινο Κόμμα θέλει να καταστήσει παράνομη την άρνηση για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου εάν η συγκεκριμένη θρησκευτική ομολογία παντρευεί επίσης ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

“Όσον αφορά την πραγματική άσκηση εξουσίας γύρω από το γάμο, δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι δυνατή η διάκριση εναντίον ζευγαριών του ίδιου φύλου, λέει η υπουργός Ισότητας των Φύλων Åsa Lindhagen και κάνει τον παραλληλισμό με μια άλλη αρχή: “Μπορεί να συγκριθεί με έναν διαχειριστή της Σουηδικής Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που αρνείται σε ορισμένα άτομα να λάβουν επίδομα ασθένειας. Έτσι δεν γίνεται”

Η πρόταση του Πράσινου Κόμματος θα σήμαινε ότι οι ιμάμηδες, οι ραβίνοι και οι ιερείς ή άλλοι διοργανωτές γάμου που αρνούνται να παντρέψουν ομοφυλόφιλους δεν θα επιτρέπεται πλέον να τελούν καθόλου γάμους. .

Σύμφωνα με τη Lindhagen, ένας τέτοιος νόμος δεν θα παραβίαζε τη θρησκευτική ελευθερία. “Πρόκειται για το νομικό μέρος που σας κάνει να παντρευτείτε, είναι ελεύθερο να πραγματοποιούνται θρησκευτικές τελετές διαφόρων ειδών.Δεν αναγκάζουμε κανέναν να παντρευτεί. Αλλά αν εκτελείτε μια εργασία εκ μέρους του κράτους, δεν θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε διακρίσεις”, λέει η Lindhagen.

Η φιλοδοξία του Πράσινου Κόμματος είναι τώρα να κάνει περισσότερα κόμματα να αποδεχθούν την πρόταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ήταν αναμενόμενο μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων που ρωτήθηκαν κανένας μουσουλμάνος δεν απάντησε ναι στο ερώτημα εάν θα πάντρευε ομοφυλόφιλους. Πολλές μουσουλμανικές κοινότητες έχουν επίσης επιλέξει να μην ανταποκριθούν ή να μην λάβουν θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.