ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συρία: Ο Χ.Αρνούς διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Συρία: Ο Χ.Αρνούς διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Ο Χουσέιν Αρνούς, πρώην υπουργός Υδάτινων Πόρων, διορίστηκε επικεφαλής της συριακής κυβέρνησης βάσει προεδρικού διατάγματος, που δημοσιεύτηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ο Σύριος Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ διόρισε την Τρίτη (25/08) το νέο πρωθυπουργό, αρμόδιο για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούλιο. Ο Χουσέιν Αρνούς είχε ήδη αναλάβει το αξίωμα προσωρινά έως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 19 Ιουλίου, μετά την αποπομπή τον Ιούνιο του πρώην πρωθυπουργού Ιμάντ Χαμίς.

Όπως και ο προκάτοχός του, ο νέος πρωθυπουργός υπόκειται εδώ και χρόνια στις κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Ο διορισμός του πραγματοποιείται μεσούσης της οξείας οικονομικής κρίσης και μιας πρωτοφανούς υποτίμησης του συριακού νομίσματος, έχοντας προκαλέσει ιλιγγιώδη αύξηση των τιμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο 67χρονος πολιτικός, με καταγωγή από την πόλη Μααράτ Αλ Νούμαν στην επαρχία Ιντλίμπ, είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου του Χαλεπίου κι έχει διατελέσει επανειλημμένα υπουργός κατά το παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζουμε πως το κυβερνών κόμμα Μπάαθ και οι σύμμαχοί του ήταν εκείνοι που κέρδισαν την πλειοψηφία των 250 εδρών της Εθνοσυνέλευσης στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.