ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυρώσεις στη Λευκορωσία από Βρετανία και Καναδά

Κυρώσεις στη Λευκορωσία από Βρετανία και Καναδά

Στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος του προέδρου της Λευκορωσίας και ορισμένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων προχωρούν Βρετανία και Καναδάς, για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκλογική νοθεία. Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία εξετάζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του Αλεξάντερ Λουκασένκο και επτά ακόμη υψηλόβαθμων αξιωματούχων, με τις κατηγορίες περί απάτης στην εκλογική διαδικασία και τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών, όπως δήλωσε στο Reuters ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λουκασένκο και επικεφαλής του κυβερνητικού του επιτελείου συγκαταλέγονται μεταξύ των αξιωματούχων στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις, δήλωσε ο κ. Ράαμπ σε συνέντευξη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σεούλ.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό επέβαλε κυρώσες σε βάρος του Λουκασένκο και δέκα ακόμη υψηλόβαθμων αξιωματούχων για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ανακοίνωσε το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών. «Μετά την απάτη στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, η κυβέρνηση της Λευκορωσίας διεξάγει συστηματική καμπάνια καταπίεσης και βίας κατά των διαδηλώσεων του λαού και των κομμάτων της αντιπολίτευσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την Κύπρο που είναι κατεχόμενη από το 1974 η Διεθνής Κοινότητα θα ενδιαφερθεί;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.