Ρωσία: «Υποστηρίζουμε τη δημιουργία διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας στη βάση του ΟΗΕ»

Ρωσία: «Υποστηρίζουμε τη δημιουργία διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας στη βάση του ΟΗΕ»

Κυπρίους και Τουρκοκυπρίους κάλεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών να επιδείξουν πολιτική βούληση για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το κυπριακό το συντομότερο δυνατόν.

Τη θέση της Ρωσίας για την επίλυση του κυπριακού και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων επανέλαβε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως σημείωσε η Ζαχάροβα «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο και τις διάφορες εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί προσφάτως σχετικά με τις παραμέτρους στη βάση των οποίων είναι απαραίτητη η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα».

«Η θέση της Ρωσίας παραμένει συνεπής και αμετάβλητη. Υποστηρίζουμε την επίτευξη πλήρους, δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης στο νησί στη βάση μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο κυπριακών κοινοτήτων για τη δημιουργία διζωνικής δικοινωτικής ομοσπονδίας, όπως προβλέπεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ενδεχόμενες προσαρμογές στο ήδη υπάρχον πλαίσιο του ΟΗΕ υπόκεινται στην έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας» ανέφερε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλούμε τα μέρη της Κύπρου να επιδείξουν πολιτική βούληση ώστε να επανεκκινηθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, το συντομότερο δυνατόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.