Σήμερα η μητέρα των μαχών: Ντ.Τραμπ & εκατομμύρια πολίτες στην Ουάσινγκτον για να σταματήσουν την εκλογή Μπάιντεν

Σήμερα η μητέρα των μαχών: Ντ.Τραμπ & εκατομμύρια πολίτες στην Ουάσινγκτον για να σταματήσουν την εκλογή Μπάιντεν

Σήμερα είναι η μητέρα των μαχών στην Ουάσινγκτον για την προεδρία και το μέλλον των ΗΠΑ καθώς ο Ντόνλαντ Τραμπ, μία χούφτα πιστών Γερουσιαστών και βουλευτών αλλά και εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποτρέψουν την επιβεβαίωση της νοθευμένης εκλογής Μπάιντεν, που πολλοί φοβούνται πως θα βάλει τις ΗΠΑ αλλά και τη Δύση σε περιπέτειες.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με το επιτελείο του έχει ετοιμάσει «αναχώματα» στην επιβεβαίωση της εκλογής Μπάιντεν σε δύο μέτωπα: α) στους δρόμους και β) στο Κογκρέσο.

​Όσον αφορά τους δρόμους ήδη εκατομμύρια Αμερικανοί συρρέουν στην Ουάσιγκτον με κάθε μέσο όπου θα πραγματοποιηθούν δύο ιστορικές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη θα είναι μπροστά στον Λευκό Οίκο θα έχει την ονομασία και θα ξεκινήσει στις 4 μμ ώρα Ελλάδας και θα κορυφωθεί στις 6 μμ όταν θα εμφανιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να βγάλει ίσως μία από τις ιστορικότερες ομιλίες του μπροστά σε εκατομμύρια πολίτες.

Στη συνέχεια στις 8 μμ ώρα Ελλάδος το πλήθος θα μετακινηθεί μπροστά από το Καπιτόλιο όπου θα ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Ήδη πάντως εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί βρίσκονται στην Ουάσινγκτον και άλλοι τόσοι είναι καθοδόν με κάθε μέσο, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως όποια τροπή και να πάρουν τα πράγματα οι στιγμές είναι ιστορικές.

Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει της διαφαινόμενης ήττας των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών στην Τζόρτζια, για άλλη μία φορά με νοθεία και «νυχτερινές» ψήφους, κάτι που σημαίνει πως οι Δημοκρατικοί θα έχουν τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο των ΗΠΑ για τα επόμενα 2 χρόνια (Γερουσία, Βουλή των Αντιπροσώπων και Λευκό Οίκο).

https://twitter.com/RodriguezCRhaul/status/1346544767375708160?s=20

Όσον αφορά το μέτωπο του Κογκρέσου σήμερα στις 8μμ ώρα Ελλάδος θα συνεδριάσουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου μαζί (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων) για να επιβεβαιώσουν τις εκλεκτορικές ψήφους και την εκλογή Μπάιντεν.

Όμως αν ένας Γερουσιαστής και ένας Αντιπρόσωπος κάνουν ένσταση για τους εκλέκτορες μίας πολιτείας, τότε τα δύο σώματα πρέπει να συνεδριάσουν για κάποιες ώρες και να την εξετάσουν. Για να ισχύσει η ένσταση πρέπει να ψηφιστεί τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία. Αν δεν ψηφιστεί σε ένα από τα δύο σώματα η ένσταση εκπέφτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες 13 Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές (μπορεί να προστεθούν κι άλλοι στη συνέχεια, καθώς 13 ακόμα δεν είναι ξεκάθαροι) με «αιχμή του δόρατος» τον Τεξανό Τεντ Κρουζ και περίπου 140 Ρεπουμοπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ασκήσουν ένσταση για 3 έως 6 πολιτείες, με επικρατέστερες αυτές της Πενσυλβάνια, Τζόρτζια και Αριζόνα όπου έχουν ισχυρότερα επιχειρήματα αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθούν οι ενστάσεις σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Νεβάδα.

Ταυτόχρονα ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τοπικοί βουλευτές, καθώς κι ένας Γερουσιαστής καλούν τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να πάρει πιο «θερμή» στάση στις ενστάσεις (καθώς προεδρεύει της συνεδρίασης του Κογκρέσου) αν όχι να ανατρέψει, τουλάχιστον να καθυστερήσει την καταμέτρηση αλλά αυτός έχει αποστασιοποιηθεί και δείχνει πως θα περιοριστεί στα απολύτως τυπικά του καθήκοντα.

Η συζήτηση για την κάθε πολιτεία αναμένεται να κρατήσει από 2 έως 3 ώρες, κάτι που σημαίνει πως πιθανόν θα η διαδικασία θα τελειώσει κοντά στα μεσάνυχτα μπορεί και ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρές καθώς οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και μπορούν να μπλοκάρουν τις ενστάσεις, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ, οι σύμμαχοί του και ο Αμερικανικός λαός έχουν αποφασίσει να δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος.

Άλλωστε οι ηρωικότερες μάχες δίνονται όταν δεν υπάρχει ελπίδα νίκης…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.