ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνελήφθη ακροαριστερός για συμμετοχή στην άλωση του Καπιτώλιου – Είχε διεισδύσει στους πατριώτες

Συνελήφθη ακροαριστερός για συμμετοχή στην άλωση του Καπιτώλιου – Είχε διεισδύσει στους πατριώτες

Στην άλωση του Καπιτωλίου φαίνεται πως συμμετείχαν και ακροαριστεροί καθώς την Πέμπτη συνελήφθη ο ακροαριστερός Τζον Σάλιβαν από τη Γιούτα μια εβδομάδα αφότου κοινοποίησε βίντεο με τον εαυτό του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Σάλιβαν, 26 ετών, κατηγορήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για μία σειρά από αδικήματά που σχετίζονται με την άλωση του Καπιτώλιου.

Το έγγραφο σύλληψης αναφέρει ότι ο Sullivan έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο είπε στο πλήθος «πρόκειται να κάψουμε αυτό το @@@», «έπρεπε να βάλουμε τον Trump έξω από το γραφείο …δεν περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές … πρόκειται να πάρουμε αυτό το γα@@@ο».

Ενώ ήταν στο Καπιτώλιο, ο Sullivan φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα αερίων. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, ο Sullivan είπε ότι έτρεξε στο κτίριο του Καπιτωλίου με τους άλλους για να δει τι συνέβαινε.

«Ήμουν εκεί για να καταγράψω», είπε ο Sullivan σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Periscope την Παρασκευή. «Ήμουν εκεί για να επιτρέψω στους ανθρώπους να δουν αυτήν την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο Sullivan είναι ο ιδρυτής του Insurgence USA, μιας ακροαριστερής ομάδας που σχηματίστηκε μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το καλοκαίρι του 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λέει ότι έδωσε εθελοντικά κατάθεση στο FBI στην Ουάσινγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.