ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τ.Μπάιντεν: Υποσχέθηκε πως θα νομιμοποιήσει χιλιάδες παράνομους μετανάστες

Τ.Μπάιντεν: Υποσχέθηκε πως θα νομιμοποιήσει χιλιάδες παράνομους μετανάστες

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ενημέρωσε τον Μεξικανό ομόλογο του, Αντρές Μανουέλ Λόπες, ότι σκοπεύει να χορηγήσει βοήθεια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γουατεμάλα, το Σαλβαδόρ και την Ονδούρα.

Ο Λόπες Ομπραδόρ είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν με βασικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να δράσουν για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της κεντρικής Αμερικής.

«Πιστεύω ότι η βοήθεια θα έπρεπε να χορηγηθεί απευθείας (…) στους κατοίκους της Ονδούρας, του Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας. Δεν νομίζω ότι θα είναι αδιακρισία να πω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν μου είπε ότι θα αποδεσμεύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει αυτές τις τρεις χώρες», είπε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Ο Λόπες Ομπραδόρ ευχαρίστησε επίσης τον Μπάιντεν επειδή δεσμεύτηκε να νομιμοποιήσει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ, πολλοί εκ των οποίων κατάγονται από το Μεξικό.

Από το 2018, χιλιάδες άνθρωποι από χώρες της κεντρικής Αμερικής προσπάθησαν να φτάσουν στις ΗΠΑ, μέσω του Μεξικού, για να βρουν δουλειά ή για να ζητήσουν άσυλο. Περισσότερα από 12 τέτοια καραβάνια μεταναστών επιχείρησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν μέχρι τα σύνορα. Το τελευταίο, που ξεκίνησε από την Ονδούρα, διαλύθηκε τελικά από την αστυνομία στη Γουατεμάλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.vimeo.com/500876670

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.