Αραβοτουρκικά ΜΜΕ: «Η Deutsche Welle λογοκρίνει τις επικριτικές αναφορές για το Ισραήλ»

Αραβοτουρκικά ΜΜΕ: «Η Deutsche Welle λογοκρίνει τις επικριτικές αναφορές για το Ισραήλ»

Σύμφωνα με τουρκικά και αραβόφωνα ΜΜΕ (TRT, Taghrib News Agency, M99 TV), η γερμανική Deutsche Welle (DW) έχει «περιορίσει» τις κριτικές αναφορές για το Ισραήλ επικαλούμενη την «ειδική ευθύνη της Γερμανίας» προς το εβραϊκό κράτος λόγω του Ολοκαυτώματος.

Αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει:

Το συντακτικό συμβούλιο της DW απαγόρευσε στους δημοσιογράφους και τους συντάκτες του να καλύπτουν τα εγκλήματα του «απαρτχάιντ» και της δίωξης των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση, σε έναν νέο φύλλο οδηγιών που στάλθηκε στο προσωπικό εν μέσω της πρόσφατης κλιμάκωσης στην περιοχή.

Το εσωτερικό έγγραφο δύο σελίδων, το οποίο έχει διαρρεύσει και κοινοποιήθηκε στα social media, υπογραμμίζει ότι η κληρονομιά του Ολοκαυτώματος και η ειδική ευθύνη της Γερμανίας έναντι του Ισραήλ, παραμένουν ακρογωνιαίοι λίθοι του συντάγματος της χώρας και της εξωτερικής πολιτικής της.

«Ως DW, δεν αμφισβητούμε ποτέ το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ ως κράτους και δεν επιτρέπουμε σε άτομα που εργάζονται σε μας να το κάνουν», δήλωσε στο προσωπικό η αρχισυντάκτης του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Manuela Kasper-Claridge.

«Δεν αναφερόμαστε ποτέ σε ισραηλινό απαρτχάιντ ή καθεστώς απαρτχάιντ στο Ισραήλ. Αποφεύγουμε επίσης να αναφερόμαστε σε αποικιοκρατία ή αποικιοκράτες», σημειώνεται στο έγγραφο.

«Σεβόμαστε την ελευθερία του λόγου και της γνώμης και το δικαίωμα των ανθρώπων να επικρίνουν οποιαδήποτε από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ωστόσο, η κριτική για το Ισραήλ γίνεται αντισημιτισμός όταν προσπαθεί να αμαυρώσει, να δυσφημίσει και να απονομιμοποιήσει το κράτος του Ισραήλ ή του εβραϊκού λαού και του πολιτισμού καθεαυτού», προσθέτεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Deutsche Welle εδώ και καιρό δέχεται επικρίσεις για την μεροληπτική αναφορά της στην επίθεση της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη, καταλήγει το ρεπορτάζ του Taghrib News Agency.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.