ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σοκ στη Βρετανία: Έχει εμβολιάσει 40 εκατ. πολίτες και ετοιμάζει παράταση της καραντίνας λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»!

Σοκ στη Βρετανία: Έχει εμβολιάσει 40 εκατ. πολίτες και ετοιμάζει παράταση της καραντίνας λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα»!

(Αρχικό κείμενο 16:57) Η Βρετανία, η χώρα που έχει εμβολιάσει περίπου 40 εκατομμύρια πολίτες βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο σοκ, καθώς η μετάλλαξη του κορωνοϊού «Δέλτα» (γνωστή μέχρι πρότινος ως ινδική) θέτει σε κίνδυνο την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ η μετάλλαξη «Δέλτα» μεταδίδεται κατά 40% περισσότερο σε σχέση με την παραλλαγή «Άλφα», η οποία μέχρι στιγμής κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επικαλούμενος το έργο της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο ότι η προστασία από την παραλλαγή Δέλτα είναι εξίσου καλή με τις δύο δόσεις ενός από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Χάνκοκ, η παραλλαγή αυτή η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, συνιστά μια πρόκληση για την δημόσια υγεία και η κυβέρνηση είναι «ανοιχτή» στο να καθυστερήσει την πλήρη άρση των μέτρων που είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιουνίου, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με κάποιες βρετανικές εφημερίδες, η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει την ημερομηνία του ανοίγματος δύο εβδομάδες αργότερα με την απόφαση να αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 Ιουνίου.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας και η τηλεργασία θα διατηρηθούν μακροπρόθεσμα ο υπουργός απάντησε «δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Παρά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο αριθμός των νοσηλευομένων από covid παραμένει σταθερός και όπως διαβεβαίωσε ο Χάνκοκ η πλειονότητα των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι ασθενείς. Η Βρετανία που είναι η περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης από την πανδημία, με σχεδόν 128.000 νεκρούς, έχει εμβολιάσει τουλάχιστον με την πρώτη δόση πάνω από 40 εκατομμύρια κατοίκους της, ενώ περισσότεροι από 27 εκατομμύρια έχουν λάβει και την δεύτερη δόση.

Παράλληλα την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 70%!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.