Α.Μπλίνκεν: «Η επίθεση στο Λβιβ αναζωογόνησε τους ανταγωνισμούς του Ψυχρού Πολέμου»

Νέα συνομιλία με Ν.Κουλέμπα

Α.Μπλίνκεν: «Η επίθεση στο Λβιβ αναζωογόνησε τους ανταγωνισμούς του Ψυχρού Πολέμου»

Την επίθεση στη ουκρανική στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Πολωνία καταδίκασε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επέμωασης της Ρωσίας στο Διεθνές Κέντρο Ειρήνης και Ασφάλειας, κοντά στα πολωνικά σύνορα, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο 35 ανθρώπων.

«Η επίθεση τόσο κοντά σε μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δημιούργησε το φάντασμα ότι η Συμμαχία θα μπορούσε να συρθεί σε πόλεμο και είχε συμβολισμό που αναζωογόνησε τους παλιούς ανταγωνισμούς του Ψυχρού Πολέμου, απειλώντας να ξαναγράψει τους τρέχοντες κανόνες της παγκόσμιας ασφαλείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν στο «AP».

Νέα συνομιλία Μπλίνκεν-Κουλέμπα

Στο μεταξύ, ο Άντονι Μπλίνκεν και ο Ουκρανός ομόλογός του, Ντμίτρο Κουλέμπα, είχαν νέα επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις διπλωματικές προσπάθειες να σταματήσει η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο Υπουργός Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Κουλέμπα συζήτησαν τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες για να σταματήσει τον πόλεμο που επέλεξε ο Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος Νεντ Πράις.

«Ο υπουργός επανέλαβε τη σταθερή αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ουκρανία για την άμυνα απέναντι στη συνεχιζόμενη βάναυση επιθετικότητα του Κρεμλίνου», τόνισε ο Πράις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.