ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γερμανία – Αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Έχουμε πάλι πόλεμο στην Ευρώπη και τον ξεκίνησε η Ρωσία»

Διάγγελμα Σολτς: Δεν θα γίνει αποδεκτή μια υπαγορευμένη ειρήνη

Γερμανία – Αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Έχουμε πάλι πόλεμο στην Ευρώπη και τον ξεκίνησε η Ρωσία»

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παραπέμφθηκε στο χθεσινό διάγγελμα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς και στην αναφορά περί νέου πολέμου στην Ευρώπη με ευθύνη της Ρωσίας.

«Είναι λίγο νωρίς για μια αξιολόγηση. Λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τα λόγια του ρώσου προέδρου. Ο καγκελάριος κατέστησε χθες πολύ σαφή τη θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ και επανέλαβε τα λόγια του Όλαφ Σολτς:

«Αυτές τις μέρες θυμόμαστε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη πριν από 77 χρόνια και τους πολλούς ανθρώπους που έπεσαν θύματα του εθνικοσοσιαλισμού. Δεν μπορούμε να μνημονεύουμε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη χωρίς να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι υπάρχει σήμερα και πάλι πόλεμος στην Ευρώπη. Η Ρωσία εξαπέλυσε αυτόν τον πόλεμο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ισχυρισμό του Ρώσου προέδρου ότι υπήρχε απειλή από τη Δύση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο» και ανέφερε ότι «είναι φυσικά εντελώς αβάσιμος (ισχυρισμός) και, όπως ακριβώς δήλωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πόλεμος που μαίνεται ξανά στην Ευρώπη είναι ένας πόλεμος που ξεκίνησε από τη Ρωσία».

Διάγγελμα Σολτς: Δεν θα γίνει αποδεκτή μια υπαγορευμένη ειρήνη

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να υποτάξει την Ουκρανία, να καταστρέψει τον πολιτισμό και την ταυτότητά της», δήλωσε πριν από ένα 24ωρο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι «δεν θα γίνει αποδεκτή μια υπαγορευμένη ειρήνη», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο.

Τιμώντας την 77ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας με τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο καγκελάριος εξήγησε και υπερασπίστηκε την πολιτική του για τη Ρωσία.

«Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κόστισε περισσότερα από 60 εκατομμύρια θύματα. Οι Γερμανοί διέπραξαν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Είναι ακόμη πιο οδυνηρό να βιώνει κανείς ότι σήμερα, 77 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου, η ωμή βία παραβιάζει και πάλι το νόμο στην καρδιά της Ευρώπης, ότι ο ρωσικός Στρατός σκοτώνει στην Ουκρανία άνδρες, γυναίκες και παιδιά, μετατρέπει πόλεις σε ερείπια και επιτίθεται ακόμη και σε όσους προσπαθούν να διαφύγουν», είχε αναφέρει ο κ. Σολτς στο μήνυμά του, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της δήλωσής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το κεντρικό γερμανικό σύνθημα για τον ναζισμό («Ποτέ ξανά!») στη σημερινή κατάσταση δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι υπερασπιζόμαστε τη δικαιοσύνη και την ελευθερία στο πλευρό όσων δέχονται επίθεση και υποστηρίζουμε την Ουκρανία στο αγώνα της κατά του επιτιθέμενου» είχε υπογραμμίσει ο καγκελάριος στο διάγγελμά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.