ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Γερμανία: Δημοσκόπηση «καίει» τον Ο.Σολτς – Δύο στους τρεις επιθυμούν αλλαγή κυβέρνησης

Δυσαρεστημένοι επτά στους δέκα με το έργο του Όλαφ Σολτς

Γερμανία: Δημοσκόπηση «καίει» τον Ο.Σολτς – Δύο στους τρεις επιθυμούν αλλαγή κυβέρνησης

Γερμανική δημοσκόπηση φαίνεται πως «καίει» τον Όλαφ Σολτς και τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του καγκελάριου Σολτς υποχωρούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 18% σε σύγκριση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση πριν από δύο εβδομάδες.

Έτσι το SPD βλέπει την πλάτη της δεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία, που παραμένει με ποσοστό 21% δεύτερη δύναμη, έξι μονάδες πίσω από τα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης CDU/CSU (+1%), ενώ οι συγκυβερνώντες Πράσινοι ανέβασαν κατά μία μονάδα το ποσοστό τους στο 14%. Ακολουθούν οι έτεροι κυβερνητικοί εταίροι του Σολτς, οι Φιλελεύθεροι του Κρίστιαν Λίντνερ με 8% (+1%) και το αριστερό Die Linke παραμένει στο 5%.

Δυσαρεστημένοι επτά στους δέκα με το έργο του Όλαφ Σολτς

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 70% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το έργο του Σολτς – δηλαδή 10% περισσότεροι σε σύγκριση με την τελευταία σφυγμομέτρηση πριν από έναν μήνα, ενώ ευχαριστημένοι με τη δουλειά του καγκελάριου είναι μόνον δύο στους δέκα Γερμανούς (22%).

Η πλειοψηφία επιθυμεί αλλαγή κυβέρνησης στη Γερμανία

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (64%) θεωρεί ότι μια νέα κυβέρνηση θα έκανε καλό στη Γερμανία, ενώ ούτε ένας στους τέσσερις (22%) θα επιθυμούσε να παραμείνει ο συνασπισμός του Σολτς στο τιμόνι της χώρας. Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί ψηφοφόροι (49%) εκτιμούν ότι ένας μεγάλος συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών με τους Σοσιαλδημοκράτες θα παρήγαγε περισσότερο έργο απ’ ό,τι η συμμαχία SPD, Πρασίνων και FDP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 1.203 ατόμων διενεργήθηκε από τις 14 μέχρι τις 18 Αυγούστου με περιθώριο λάθους +/- 2,9%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.