ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία: Πάει για την καγκελαρία το δεξιό AfD μετά τη δημοσκοπική εκτίναξη του

Από 18% έως 20% το δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Γερμανία: Πάει για την καγκελαρία το δεξιό AfD μετά τη δημοσκοπική εκτίναξη του

Η δημοσκοπική εκτίναξη του δεξιού γερμανικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) οδηγεί την ηγεσία του στην απόφαση να κατεβεί στις επόμενες παγγερμανικές εκλογές του 2025 με πρόταση υποψήφιου/ας καγκελαρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η συμπρόεδρος του AfD, Άλις Βάιντελ, απέφυγε, ωστόσο, να προσδιορίσει το πρόσωπο που θα αναλάβει το χρίσμα.

Θα είναι η πρώτη φορά που το ακροδεξιό κόμμα θα κατεβεί με υποψηφιότητα για την Καγκελαρία. Η Βάιντελ αποφεύγει πάντως να συσχετίσει την απόφαση αυτήν με τα υψηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Μιλώντας στα κανάλια RTL/ntv, η Βάιντελ είπε «φυσικά, θα το είχαμε κάνει και χωρίς αυτές τις τιμές, να προτείνουμε έναν υποψήφιο για την Καγκελαρία». Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο δεξιό κόμμα αυτό το διάστημα ποσοστά από 18% – 20%.

Η Άλις Βάιντελ μοιράζεται την προεδρία του AfD με τον συμπρόεδρo, Τίνο Χρουπάλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στη λήξη της τετραετίας τον Σεπτέμβριο του 2025. Κατά κανόνα, υποψήφιο/α καγκελάριο προτείνουν τα κόμματα που έχουν και προοπτική να εκλεγεί. Μέχρι τώρα το AfD είχε αποφύγει να κατεβεί στις εκλογές με υποψήφιο καγκελάριο, περιορίζονταν στον ορισμό επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.