ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρωσία παροτρύνει την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση μετά τους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ

Η ρωσική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με εταίρους της για την επίλυση της σύγκρουσης

Η Ρωσία παροτρύνει την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση μετά τους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ

Η Μόσχα θεωρεί ότι η Άγκυρα πρέπει να απόσχει από τη χρήση «υπέρμετρης» στρατιωτικής ισχύος στη Συρία και ότι απαιτείται να αναζητηθεί ειρηνική λύση στο κουρδικό ζήτημα.

Αυτό δήλωσε ο Αλεξάντερ Λαυρέντιεφ, ο ειδικός επιτετραμμένος της Ρωσίας για τον πόλεμο στη Συρία, μεταδίδουν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η ρωσική κυβέρνηση θα συνεργαστεί με εταίρους της για την επίλυση της σύγκρουσης, πρόσθεσε ο κ. Λαυρέντιεφ.

Η δήλωση καταγράφεται δύο εικοσιτετράωρα αφού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ και την επομένη της νέας απειλής του προέδρου της Τουρκίας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως θα διατάξει νέα ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη συριακή επικράτεια.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν υποστηρίζουμε τις επιδρομές της Τουρκίας

Την αντίθεση των ΗΠΑ σε ενέργειες που «αποσταθεροποιούν την Συρία και παραβιάζουν την κυριαρχία του Ιράκ», εξέφρασε νωρίτερα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την επομένη των βομβαρδισμών που εξαπέλυσε ο τουρκικός στρατός το πρωί της Κυριακής.

Σε δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Ουάσιγκτον «εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια της ζωής αμάχων στη Συρία και στην Τουρκία» και προτρέπει να υπάρξει «αποκλιμάκωση στη Συρία για να προστατευτεί η ζωή των αμάχων και να υποστηριχθεί ο κοινός σκοπός να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος».

«Συνεχίζουμε να αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε ασυντόνιστη στρατιωτική ενέργεια στο Ιράκ που παραβιάζει την (ιρακινή εθνική) κυριαρχία», προστίθεται στο κείμενο.

Ακάρ: Εξουδετερώσαμε 184 Κούρδους μαχητές

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι 184 Κούρδοι μαχητές «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης που εξαπολύθηκε από την Τουρκία στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

Οι απειλές Ερντογάν από τον Μάιο του 2022

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει από τον Μάιο ότι θα εξαπολύσει νέα ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και η βομβιστική ενέργεια της 13ης Νοεμβρίου στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, για την οποία η Άγκυρα επέρριψε την ευθύνη στο PKK και στις YPG.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο οργανώσεις διέψευσαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.