ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία υπέβαλε τελεσίγραφο στη Λιθουανία σχετικά με τον αποκλεισμό των μεταφορών του Καλίνινγκραντ 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απείλησε με αντίποινα εάν η Λιθουανία δεν ξαναρχίσει τη διαμετακόμιση φορτίου στο Καλίνινγκραντ

Η Ρωσία υπέβαλε τελεσίγραφο στη Λιθουανία σχετικά με τον αποκλεισμό των μεταφορών του Καλίνινγκραντ 

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να λάβει μέτρα για την προστασία των εθνικών συμφερόντων εάν η Λιθουανία δεν επαναλάβει την πλήρη διαμετακόμιση φορτίου στην περιοχή του Καλίνινγκραντ στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

«Θεωρούμε τα προκλητικά μέτρα της λιθουανικής πλευράς, τα οποία παραβιάζουν τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της Λιθουανίας, κυρίως την Κοινή Δήλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη διέλευση μεταξύ της περιοχής του Καλίνινγκραντ και της υπόλοιπης επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας του 2002, ως ανοιχτά εχθρική», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε για τις συνέπειες της απόπειρας αποκλεισμού του Καλίνινγκραντ.

Οι Λιθουανικοί Σιδηρόδρομοι ενημέρωσαν ότι τερματίζουν τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ από τις 18 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την απόφαση των λιθουανικών αρχών παράνομη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση αυτή απαιτεί μια εις βάθος ανάλυση, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες και μετά θα ληφθούν μέτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.