ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Τ.Μελόνι ανεβάζει συνεχώς τα ποσοστά της αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ διαμαρτύρονται γιατί δεν τους λέει πολλά

Η σχέση της Τζόρτζια Μελόνι με τον Τύπο

Η Τ.Μελόνι ανεβάζει συνεχώς τα ποσοστά της αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ διαμαρτύρονται γιατί δεν τους λέει πολλά

Δύο μήνες μετά τις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αγγίζει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τo 30,4% της πρόθεσης ψήφου.

Καταγράφει, δηλαδή, άνοδο μεγαλύτερη των τεσσάρων μονάδων σε σχέση με το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, την ώρα που οι σύμμαχοί του συνεχίζουν να «υποφέρουν»: η Λέγκα δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 7,6% και η Φόρτσα Ιτάλια πέφτει στο 6,4%.

Όσο για την αντιπολίτευση, τα Πέντε Αστέρια «πείθουν» το 16,9% των ερωτηθέντων, ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με ποσοστό 16,2%, ενώ η κεντρώα συμμαχία Ρέντσι- Καλέντα στηρίζεται από το 7,9% του στατιστικού δείγματος.

Η σχέση της Τζόρτζια Μελόνι με τον Τύπο

Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προϋπολογισμού, πολλοί Ιταλοί δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για το ότι η επικεφαλής της κυβέρνησης δέχεται λίγες ερωτήσεις και δεν αφιερώνει αρκετό χρόνο στην ενημέρωση και στο διάλογο με τον Τύπο.

Οι επικρίσεις διατυπώθηκαν κυρίως από συντάκτες των εφημερίδων La Repubblica, La Stampa και Il Foglio, αλλά και από δημοσιογράφους του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το οποίο ανήκει στον ίδιο όμιλο με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.