ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απορρίπτουν τους όρους του Β.Πούτιν: «Δεν πρόκειται για μια ειρηνευτική πρόταση»

«Δεν είναι σε θέση να υπαγορεύσει στην Ουκρανία τι πρέπει να κάνει για την ειρήνη» δήλωσε ο Λ.Όστιν

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απορρίπτουν τους όρους του Β.Πούτιν: «Δεν πρόκειται για μια ειρηνευτική πρόταση»

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας ότι απορρίπτει τους όρους ειρήνευσης ως «παράλογους», η Ουάσινγκτον και το ΝΑΤΟ παίρνουν θέση, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν υπάρχει πιθανότητα διαπραγμάτευσης με αυτούς τους όρους.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να υπαγορεύσει στην Ουκρανία τι πρέπει να κάνει, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία και να επέλθει ειρήνη.

Ο Λόιντ Όστιν εκθείασε τις στρατιωτικές επιτυχίες του Κιέβου, τονίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «δεν είναι σε θέση να υπαγορεύσει στην Ουκρανία τι πρέπει να κάνει για την ειρήνη».

«Ο Πούτιν έχει καταλάβει και κατέχει παράνομα, κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος», δήλωσε ακόμα ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι δεν θεωρεί «ειρηνική» την πρόταση του Ρώσου προέδρου για την Ουκρανία, προσθέτοντας πως οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.

«Δεν είναι η Ουκρανία αυτή που πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα από το ουκρανικό έδαφος, αλλά η Ρωσία είναι εκείνη που πρέπει να απομακρυνθεί από τα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Η πρόταση αυτή (του Πούτιν) σημαίνει ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να καταλάβει ακόμη περισσότερα ουκρανικά εδάφη… Αυτή η πρόταση δεν δείχνει καλή θέληση, δείχνει την επιθυμία της Ρωσίας να επιτύχει στρατιωτικούς σκοπούς…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή, δεν πρόκειται για μια ειρηνευτική πρόταση, αλλά συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερη κατοχή», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.