ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συγκλονιστικό βίντεο: Χιλιάδες Ιρακινοί μπαίνουν με μπουλντόζες και κατεδαφίζουν αμερικανική στρατιωτική βάση!

Δύο εκατομμύρια σιίτες διαδηλωτές ετοιμάζονται για την μεγάλη διαδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής

Συγκλονιστικό βίντεο: Χιλιάδες Ιρακινοί μπαίνουν με μπουλντόζες και κατεδαφίζουν αμερικανική στρατιωτική βάση!

Η κατάσταση στο Ιράκ κατά των δυτικών και ειδικά κατά των ΗΠΑ τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο: Σιίτες υποστηρικτές του Αλ Σαντρ διαμαρτύρονται για τη υποστήριξη από την Ουάσιγκτον των δυνάμεων του λεγόμενου «συντονιστικού πλαισίου» (στην Ελλάδα είχαμε το «συνταγματικό τόξο» για όσους θυμούνται), να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας και να αναθέσει στον υποψήφιο Μουχάμαντ Σία αλ Σουντάνι Muhammad να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτών των διαμαρτυριών, για πρώτη φορά στην ιστορία κατεδαφίζεται ενεργή στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, με μπουλντόζες!

Οι υποστηρικτές του Σαντρ είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, το Σάββατο, πριν εισβάλουν στην βαριά οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη που στεγάζει το κτίριο του Κοινοβουλίου, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας, 125 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Σήμερα επιτέθηκαν στην αμερικανική βάση, η οποία εκκενώθηκε με ταχύτητα.

Οι ταραχές είχαν ξεκινήσει από το περασμένο Σάββατο.

https://twitter.com/blndbarzani5/status/1553400952933257217?s=20&t=DBvJYCdq9DzWjGfqAzfujA

Κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει σήμερα το Ιράκ. Η πλούσια χώρα, σαν χθες πριν από 32 χρόνια υπό την ηγεσία του μπααθικού Σαντάμ Χουσεΐν εισέβαλε στο Κουβέιτ μετά από μια δεκαετία, σχεδόν πολεμικής σύγκρουσης με το Ιράν.

Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.