ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ισραήλ: Η γενική εισαγγελέας στρέφει τα «πυρά» της στον Μ.Νετανιάχου – «Η εμπλοκή στη δικαστική αναθεώρηση είναι παράνομη»

Αντιμέτωπος με τις εντεινόμενες διαμαρτυρίες κατά των προτεινόμενων αλλαγών βρίσκεται ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Η γενική εισαγγελέας στρέφει τα «πυρά» της στον Μ.Νετανιάχου – «Η εμπλοκή στη δικαστική αναθεώρηση είναι παράνομη»

Η γενική εισαγγελέας του Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι παραβίασε τον νόμο με το να αγνοήσει σύγκρουση συμφερόντων στην εξ εξελίξει δίκη του για διαφθορά και με το να εμπλακεί άμεσα στο σχέδιο δικαστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησής του.

Η επιστολή της γενικής εισαγγελέα Γκάλι Μπαχαράβ-Μιάρα προστίθεται στις αντιδράσεις που αντιμετωπίζουν τα σχέδιά του, τα οποία έχουν προκαλέσει βαθιά διαίρεση στην ισραηλινή κοινωνία, κατεβάζοντας δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους και προκαλώντας συναγερμό στο επιχειρηματικό κατεστημένο και ρωγμές στον ίδιο τον κεντροδεξιό συνασπισμό.

Την Πέμπτη, έπειτα από αναφορές μέσων ενημέρωσης πως ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ θα ζητούσε αναστολή της μεταρρύθμισης, ο Νετανιάχου κάλεσε τον υπουργό του, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο της μεταρρύθμισης στις ένοπλες δυνάμεις, όπου αυξανόμενος αριθμός εφέδρων έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπηρετήσουν.

Ωστόσο ο Νετανιάχου, που δικάζεται με κατηγορίες διαφθοράς τις οποίες αρνείται, συνέχισε ακάθεκτος, λέγοντας σε τηλεοπτικό διάγγελμα την Πέμπτη ότι θα προσπαθήσει να περάσει ένα βασικό μέρος του πακέτου την ερχόμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη, η Κνεσέτ τροποποίησε έναν νόμο προκειμένου να περιορίσει τις περιστάσεις υπό τις οποίες ο πρωθυπουργός μπορεί να απομακρυνθεί, όμως η Μπαχαράβ-Μιάρα δήλωσε πως ο Νετανιάχου δεν πρέπει να εμπλακεί στο πακέτο δικαστικής μεταρρύθμισης, το οποίο χειρίζεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιάριβ Λεβίν.

Η νομική κατάσταση είναι σαφής: πρέπει να αποφύγετε οποιαδήποτε ανάμιξη σε πρωτοβουλίες για αλλαγή στο δικαστικό σύστημα“, έγραψε. “Η δήλωσή σας χθες βράδυ και οποιαδήποτε ενέργεια αναλάβετε που παραβιάζει αυτό το θέμα είναι παράνομη“, ανέφερε η Μπαχαράβ -Μιάρα.

Η επιστολή ακολουθεί προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει προηγουμένως η Μπαχαράβ-Μιάρα στον Νετανιάχου ότι δεν πρέπει να εμπλακεί στην προσπάθεια δικαστικής μεταρρύθμισης του συνασπισμού του λόγω σύγκρουσης συμφερόντων που απορρέει όπως θεωρεί από τις δίκες του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.