Ισραήλ: Ο Μ.Νετανιάχου συγκάλεσε «πολεμικό συμβούλιο» για «προληπτικά μέτρα» έναντι του Ιράν

Η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί με προληπτικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν εφόσον αποτύχει η διεθνής διπλωματία

Ισραήλ: Ο Μ.Νετανιάχου συγκάλεσε «πολεμικό συμβούλιο» για «προληπτικά μέτρα» έναντι του Ιράν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέφερε χθες Κυριακή στο προσκήνιο τις απειλές για «προληπτικά πλήγματα» σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, κατά τη σύγκληση «πολεμικού συμβουλίου» στο υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ, με αντικείμενο την ευρείας κλίμακας στρατιωτική άσκηση που έχει την κωδική ονομασία «Firm Hand».

Καθώς η Τεχεράνη αυξάνει σημαντικά τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου, παρότι αρνείται κατηγορηματικά ότι φιλοδοξεί να αποκτήσει πυρηνική βόμβα, η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί με προληπτικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράν εφόσον αποτύχει η διεθνής διπλωματία.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα αναλάβουμε δράση ενάντια στα πυρηνικά του Ιράν, ενάντια στις πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, και στο ενδεχόμενο να ενωθούν αυτά τα μέτωπα», τόνισε ο Νετανιάχου από το υπόγειο κέντρο επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

Η πιθανότητα απειλής από πολλαπλά μέτωπα απαιτεί τον προληπτικό σχεδιασμό δράσεων, είπε ο Νετανιάχου στους υπουργούς και τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε επικρίνει έντονα τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας με αφορμή την προ ημερών έκθεσή του, στην οποία ο ΔΟΑΕ εξέφρασε ικανοποίηση για τις εξηγήσεις της Τεχεράνης σχετικά με το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου και για την απόφαση των ιρανικών αρχών να επιτρέψουν την επανεγκατάσταση εξοπλισμού παρακολούθησης σε ορισμένες τοποθεσίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Ιράν εξακολουθεί να ψεύδεται στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας. Η συνθηκολόγηση του ΔΟΑΕ απέναντι στις ιρανικές πιέσεις αποτελεί μαύρη κηλίδα στην ιστορία του», υποστήριξε ο Νετανιάχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.