ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ήττα για τους Φιλελεύθερους του Σκοτ Μόρισον στη Νότια Αυστραλία

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία στη Νότια Αυστραλία

Ήττα για τους Φιλελεύθερους του Σκοτ Μόρισον στη Νότια Αυστραλία

Δύο μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, έχασε την εξουσία στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας σε μια εκλογική ήττα που εγείρει ανησυχίες για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το Φιλελεύθερο Κόμμα του Πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον.

Το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία στη Νότια Αυστραλία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων, αφού ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος Στίβεν Μάρσαλ παραδέχτηκε την ήττα μετά τις εκλογές αργά το Σάββατο.

Το Εργατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον πρώην προϊστάμενο του συνδικάτου Πίτερ Μαλινάουσκας, φαίνεται έτοιμο να κατέχει τουλάχιστον 25 έδρες στην πολιτειακή συνέλευση των 47 εδρών μετά από μεγάλη ταλάντευση, ανέφερε το αυστραλιανό Associated Press.

Τα ταχυδρομικά και προεκλογικά ψηφοδέλτια θα καταμετρηθούν μόνο τη Δευτέρα και μετά θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Ο Μάρσαλ είναι ο πρώτος εν ενεργεία ηγέτης που χάνει την εξουσία από την έναρξη της πανδημίας στην Αυστραλία και εγείρει ανησυχίες για τον πρωθυπουργό Μόρισον, ο οποίος αντιμετωπίζει μια σκληρή αναμέτρηση στην εκστρατεία επανεκλογής του.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Morrison τόσο σε πολιτειακό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο έχει δεχθεί πιέσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με τον χειρισμό του τελευταίου κύματος της πανδημίας COVID-19, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξήθηκαν στα ύψη μετά την άφιξη της παραλλαγής Omicron.

Οι Εργατικοί ηγήθηκαν του συντηρητικού συνασπισμού του Μόρισον σε διαδοχικές δημοσκοπήσεις φέτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Άντονι Αλμπανέζε ισοφάρισε με τον Μόρισον ως προτιμώμενο πρωθυπουργό για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με Newspoll που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.