ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Xαρακτηρίζει «πολιτική φάρσα» τις υποψίες του Λονδίνου για κατασκοπεία

Βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία, συγκέντρωνε πληροφορίες για λογαριασμό της Κίνας

Κίνα: Xαρακτηρίζει «πολιτική φάρσα» τις υποψίες του Λονδίνου για κατασκοπεία

Τις πληροφορίες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης πως ένας άνδρας, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για διενέργεια κατασκοπείας, συγκέντρωνε πληροφορίες για λογαριασμό του Πεκίνου απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα η Κίνα και χαρακτήρισε την κατηγορία «πολιτική φάρσα».

Εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας στο Λονδίνο, όταν ερωτήθηκε γι’ αυτές τις κατηγορίες, δήλωσε: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατηγορία και ζητούμε επίμονα από τα εμπλεκόμενα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο να πάψουν τις αντικινεζικές πολιτικές χειραγωγήσεις τους και να σταματήσουν να σκηνοθετουν μια τέτοια πολιτική φάρσα»

Και τόνισε: «Ο ισχυρισμός, σύμφωνα με τον οποίο η Κίνα είναι ύποπτη ότι ‘κλέβει βρετανικές πληροφορίες’, είναι εντελώς κατασκευασμένος και δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά κακόβουλη συκοφαντία».

Η κινεζική κυβέρνηση επίσης «απέρριψε κατηγορηματικά» σήμερα τις κατηγορίες αυτές.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων δήλωσε: «Ο υποτιθέμενος ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η Κίνα κατασκοπεύει το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εντελώς αβάσιμος και η Κίνα τον απορρίπτει κατηγορηματικά»

Η αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε το Σάββατο πως συνέλαβε έναν εικοσάχρονο άνδρα στη κατοικία του στο Εδιμβούργο για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, πρόκειται για έναν ερευνητή ο οποίος είχε επαφές με βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος όταν εργαζόταν στο Κοινοβούλιο.

Πράκτορες της μητροπολιτικής αστυνομίας τον συνέλαβαν το Μάρτιο, καθώς και έναν άλλο τριαντάχρονο άνδρα, ως ύποπτους για παραβιάσεις του νόμου περί απορρήτων.

Αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή ενός νέου σταδίου της διαδικασίας στις αρχές Οκτωβρίου, διευκρίνισε η αστυνομία του Λονδίνου χωρίς να κάνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Οι συλλήψεις αυτές έκαναν τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ να εκφράσει χθες, Κυριακή, στον κινέζο ομόλογό του Λι Τσιάνγκ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, τη «βαθιά ανησυχία» του για τις «επεμβάσεις» του Πεκίνου «στη βρετανική κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.