Κρεμλίνο: Ο Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν

Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν στη σημασία της αποστολής του οργανισμού στη Ζαπορίζια το συντομότερο δυνατό

Κρεμλίνο: Ο Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πούτιν μίλησε στον Μακρόν για τα εμπόδια στις ρωσικές εξαγωγές λέγοντας ότι “τα εμπόδια στις εξαγωγές δεν συμβάλλουν στην επισιτιστική ασφάλεια”.

Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να παράσχει στους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας την απαραίτητη βοήθεια όταν επισκεφθούν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία,

“Η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε την ετοιμότητά της να παράσχει στους επιθεωρητές του Οργανισμού την απαραίτητη βοήθεια”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν στη σημασία της αποστολής του οργανισμού στη Ζαπορίζια το συντομότερο δυνατό για να εκτιμηθεί η πραγματική κατάσταση στην περιοχή.

“Οι πρόεδροι σημείωσαν τη σημασία μιας αποστολής του οργανισμού στο πυρηνικό εργοστάσιο το συντομότερο δυνατό, η οποία θα είναι σε θέση να αξιολογήσει επιτόπου την πραγματική κατάσταση”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ο Β.Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι ο βομβαρδισμός της Ζαπορίζια από τις ουκρανικές δυνάμεις ενέχει κίνδυνο καταστροφής. 

“Συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ειδικότερα, τόνισε ότι οι συστηματικοί βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό στρατό στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια δημιουργούν τον κίνδυνο μιας μεγάλης κλίμακας καταστροφής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόλυνση με ραδιενέργεια τεράστιων εδαφών”.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπενθύμισε επίσης την πρόσκληση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού για επίσκεψη στο κέντρο κράτησης στη Ελενόβκα, όπου ένας μεγάλος αριθμός Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που κρατούνταν εκεί σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις”, υποστηρίζει επίσης η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ακόμη, ο Β.Πούτιν ενημέρωσε τον Μακρόν σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου.

“Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε για την εφαρμογή της συμφωνίας  που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου σχετικά με την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και την εξαγωγή ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.