ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λευκός Οίκος για επικοινωνία Κ.Μητσοτάκη-Τ.Μπάιντεν: «Συνεργασία για τη διατήρηση της σταθερότητας στο Αιγαίο»

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες

Λευκός Οίκος για επικοινωνία Κ.Μητσοτάκη-Τ.Μπάιντεν: «Συνεργασία για τη διατήρηση της σταθερότητας στο Αιγαίο»

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίστηκε η κοινή δέσμευση των ΗΠΑ και της Ελλάδας για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επανεκλογή του και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: «Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Οι ηγέτες υπογράμμισαν τις στενές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής αμυντικής μας συνεργασίας ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ, των προσπαθειών για εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και των διαρκών δεσμών μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών μας. Δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας σε όλο το φάσμα των κοινών προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter

Σε ανάρτηση στο Twitter, στα αγγλικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε απόψε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είχα τη χαρά να μιλήσω σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σήμερα. Συζητήσαμε για τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, την εμβάθυνση των οικονομικών μας δεσμών και την αμέριστη υποστήριξη προς την Ουκρανία».

Ακόμα πρόσθεσε: «Όπως είπα στην ομιλία μου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ: η εταιρική μας σχέση είναι τόσο μακρά όσο και διαρκής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.