Ν.Τραμπ: «Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μπάιντεν μου άσκησε ποινική δίωξη»

Κέβιν Μακάρθι: «Οι Δημοκρατικοί έχουν μετατρέψει την Δικαιοσύνη σε όπλο»

Ν.Τραμπ: «Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μπάιντεν μου άσκησε ποινική δίωξη»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Truth Social που έχει δημιουργήσει ότι οι δικαστικές αρχές ενημέρωσαν τους δικηγόρους του πως τού ασκείται δίωξη για παράνομο χειρισμό απορρήτων εγγράφων που του προσάπτεται στο τέλος της θητείας του.

«Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε τους δικηγόρους μου πως μου ασκήθηκε δίωξη, κατά τα φαινόμενα για την απάτη με τα κουτιά», ανέφερε. Πρόσθεσε πως κλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Μαϊάμι την Τρίτη (13η Ιουνίου).

Ο Ν.Τραμπ αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για παράνομη κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

Σε βίντεο που ανέβασε αργότερα στην πλατφόρμα, ο Ν.Τραμπ διατράνωσε την αθωότητά του.

Τον Αύγουστο του 2022, η ομοσπονδιακή αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση περίπου 13.000 εγγράφων στο οίκημα του κ. Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο (Παλμ Μπιτς, Φλόριντα).

Περίπου τα 100 ήταν διαβαθμισμένα.

Ο πρώην πρόεδρος έχει πει για το ότι κράτησε τα έγγραφα διαβεβαιώνοντας πως τα αποχαρακτήρισε όταν κατείχε ακόμα το αξίωμα.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι έκρινε χθες Πέμπτη αναφερόμενος μέσω Twitter στην απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση των απορρήτων εγγράφων πως η Αμερική ζει «μαύρη μέρα» και διαβεβαίωσε πως στέκει στο πλευρό του πρώην προέδρου.

Είδε «θρασεία μετατροπή της δικαστικής εξουσίας σε όπλο» και διεμήνυσε πως ο Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα φροντίσουν να «λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο «ο πρόεδρος να ασκεί δίωξη στον σημαντικότερο υποψήφιο αντίπαλό του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θύμισε εξάλλου πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε επίσης στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα «για δεκαετίες» χωρίς να αντιμετωπίσει συνέπειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.