ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο.Σολτς: «Μια μεγάλη πυρηνική δύναμη συμπεριφέρεται σαν να έχει το δικαίωμα να επανασχεδιάζει τα σύνορα»

«Κανείς μας δεν θα δεχτεί την υπαγορευμένη ειρήνη που θέλει ο Πούτιν»

Ο.Σολτς: «Μια μεγάλη πυρηνική δύναμη συμπεριφέρεται σαν να έχει το δικαίωμα να επανασχεδιάζει τα σύνορα»

Η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία αποτέλεσε το επίκεντρο των δηλώσεων του Όλαφ Σολτς, στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Πούτιν να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

«Μια μεγάλη πυρηνική δύναμη συμπεριφέρεται σαν να έχει το δικαίωμα να επανασχεδιάζει τα σύνορα», είπε ο Γερμανός καγκελάριος και συνέχισε: «Ο Πούτιν θέλει να επιστρέψει σε μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων στην οποία η ισχύς υπαγορεύει τι είναι σωστό – στην οποία η ελευθερία, η αποφασιστικότητα και η κυριαρχία δεν είναι για όλους».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Πούτιν να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» τόνισε ο Σολτς. «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στον Πούτιν ότι δεν θα υπάρξει υπαγορευμένη ειρήνη, η Ουκρανία δεν θα το δεχτεί αυτό, ούτε κι εμείς».

Ο Σολτς, ο οποίος είχε επικριθεί για την αρχική του διστακτικότητα στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία, σημείωσε ότι η Γερμανία έχει πλέον υποστεί μια σημαντική αλλαγή στην αμυντική της πολιτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για πρώτη φορά, η Γερμανία προμηθεύει όπλα σε μια εμπόλεμη ζώνη, συμπεριλαμβανομένων των βαρέων όπλων», είπε, προσθέτοντας ότι 100 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για να ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες της Γερμανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.