ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

O.Σολτς: Ο πληθωρισμός και το κόστος της ενέργειας είναι εκρηκτική ύλη για την κοινωνία

Υποσχέθηκε ελαφρύνσεις για τους πολίτες

O.Σολτς: Ο πληθωρισμός και το κόστος της ενέργειας είναι εκρηκτική ύλη για την κοινωνία

Ως «εκρηκτική ύλη» για την κοινωνία περιέγραψε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς τον υψηλό πληθωρισμό και το κόστος ενέργειας και υποσχέθηκε ελαφρύνσεις για τους πολίτες, αλλά και μια «μακροπρόθεσμη διαδικασία» διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει ήδη ξεκινήσει με πολλές οικονομικές ελαφρύνσεις, τόνισε ο κ. Σολτς, στην πρώτη του θερινή συνέντευξη ως καγκελάριος στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και αναφέρθηκε επανειλημμένα στο πακέτο βοήθειας ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω του οποίου αυξήθηκαν τα προνοιακά επιδόματα και εισήχθη ενιαίο μηνιαίο εισιτήριο 9 ευρώ για όλα τα ΜΜΜ.

«Γίνονται πολλά», υποστήριξε ο καγκελάριος και διευκρίνισε ότι κάποια μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου και ο πολίτης δεν έχει ακόμη αισθανθεί την επίδρασή τους. «Για φέτος, έχουμε απορροφήσει σχεδόν το 90% των αυξήσεων των τιμών για τα χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα», δήλωσε, παραδέχθηκε ωστόσο ότι «η επόμενη χρονιά θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση».

Ο Όλαφ Σολτς διέψευσε ακόμη τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα περί καταβολής αφορολόγητου εφάπαξ βοηθήματος στους εργοδότες. «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση (…) και κανείς δεν προτείνει να μην υπάρξουν πραγματικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους», τόνισε ο καγκελάριος και έκανε λόγο για μια «τζάμπα επινόηση κυριακάτικης εφημερίδας».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην εταιρία παροχής φυσικού αερίου Uniper , η οποία ζήτησε πριν από λίγες ημέρες κρατική στήριξη, ο καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της προοπτικής ενίσχυσης των εταιριών κοινής ωφελείας. «Τα κρατικά δάνεια προς αυτές τις επιχειρήσεις ήδη συνεισφέρουν στην συγκράτηση των τιμών», δήλωσε ο κ. Σολτς και υπενθύμισε ότι και η Lufthansa, λόγω της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, χρειάστηκε κρατική οικονομική βοήθεια ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για το τι είναι προτιμότερο ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα πληγεί η παροχή φυσικού αερίου, επειδή μια σημαντική εταιρία δεν θα μπορεί να συνεχίσει τη δραστηριότητά της», δήλωσε σχετικά με τη Uniper.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.