ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ

Η μεταβλητή που αλλάζει τη διπλωματική εξίσωση

Ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ

Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία και στο Ισραήλ τον επόμενο μήνα και ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει επίσημα τις επισκέψεις εντός της εβδομάδας.

Την είδηση μετέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, χθες Κυριακή, πηγή ενημερωμένη σχετικά με τους σχεδιασμούς στην Ουάσινγκτον.

Το ταξίδι του κ. Μπάιντεν στο Ριάντ ίσως συμπεριλάβει συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά την ίδια πηγή.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίζει τον πρίγκιπα διάδοχο σαν «παρία» εξαιτίας του ρόλου του στον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αρθρογράφου της Washington Post, στο σαουδαραβικό προξενείο στην Τουρκία το 2018.

Έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, που δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωνε ότι ο πρίγκιπας «ενέκρινε» τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι από ομάδα εκτελεστών στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Το ουαχαμπιτικό βασίλειο διαψεύδει πως ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενεχόταν στην υπόθεση.

Η εκτόξευση στις τιμές των καυσίμων, νέα μεταβλητή στη διπλωματική εξίσωση

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που καυχιέται ότι πρωταγωνιστεί στον αγώνα των δημοκρατιών εναντίον των αυταρχικών καθεστώτων, είχε πει πως θα «αναπροσάρμοζε» τις σχέσεις με το σουνιτικό βασίλειο, δίνοντας την έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όμως στη διπλωματική εξίσωση προστέθηκε νέα μεταβλητή, η εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, εν μέρει εξαιτίας του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, που προκαλεί απελπισία στην αμερικανική κοινή γνώμη σε εκλογική χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν θέλει το Ριάντ να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, ελπίζοντας ότι έτσι θα μειωθούν οι τιμές στα πρατήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.