ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παραιτήθηκε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας

«Επωφελείται ο Ράμα»

Παραιτήθηκε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας

Μετά την διαμάχη του με τον Σαλί Μπερίσα, παραιτήθηκε σήμερα ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα.

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας αμφισβητούσε επί μήνες τον Μπάσα, μετά την αποπομπή του από το κόμμα, που ήρθε αφότου η Ουάσινγκτον του απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ για υποθέσεις διαφθοράς. Ο Μπερίσα έχει αρνηθεί όσα του καταλογίζονται.

«Επωφελείται ο Ράμα»

Κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του, ο Μπάσα τόνισε πως οι ψηφοφόροι του κόμματος κουράστηκαν από τις εσωκομματικές έριδες και τα δυσφημιστικά σχόλια, συμπληρώνοντας ότι από αυτήν την κατάσταση «πλήττονται το Δημοκρατικό Κόμμα και η Αλβανία και μόνο το περιβάλλον του (πρωθυπουργού) Έντι Ράμα επωφελείται».

Χωρίστηκε στα δύο

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Μπερίσα και οπαδοί του εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος, ενώ αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους οργισμένους διαδηλωτές. Το Δημοκρατικό Κόμμα είχε χωριστεί στα δύο, σε όσους υποστήριζαν τον Μπάσα και σε όσους υποστήριζαν τον Μπερίσα.

Ο Μπάσα δεν κατάφερε να κερδίσει εκλογική αναμέτρηση στα εννέα χρόνια που ήταν επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η αντίδραση της πρεσβείας

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα ανέφερε πως η απόφαση του Μπάσα να παραιτηθεί ήταν σεβαστή, σημειώνοντας πως «βάζει το κόμμα και τη χώρα του πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένως διαμηνύσει ότι θα διακόψει τις σχέσεις με το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας εάν ο Μπερίσα εκλεγεί αρχηγός του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.