ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Παρίσι και Λονδίνο κάλεσαν τους πρεσβευτές του Ιράν για να τους επιδοθεί μήνυμα καταδίκης της επίθεσης

«Δεν πρέπει να υπάρχει αντιστροφή ευθυνών. Οι Ιρανοί είναι αυτοί που επετέθησαν κατά του Ισραήλ...», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

Παρίσι και Λονδίνο κάλεσαν τους πρεσβευτές του Ιράν για να τους επιδοθεί μήνυμα καταδίκης της επίθεσης

Ο Ιρανός πρεσβευτής στο Παρίσι θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί αυστηρό μήνυμα μετά την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ.

«Δεν πρέπει να υπάρχει αντιστροφή ευθυνών. Οι Ιρανοί είναι αυτοί που επετέθησαν κατά του Ισραήλ…», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών στο κανάλι France 2 της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Γαλλία προχώρησε σε αναχαιτίσεις για να προστατεύσει τις γαλλικές βάσεις την περιοχή, στην Ιορδανία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή στο Ιράκ», δήλωσε ο Στεφάν Σεζουρνέ απευθύνοντας έκκληση για αποκλιμάκωση στην περιοχή.

«Αναλάβαμε τις ευθύνες μας διότι είμαστε παράγοντες της περιφερειακής ασφάλειας», πρόσθεσε.«Η ιρανική επίθεση δεν απειλούσε μόνο το Ισραήλ , αλλά αποτελούσε πλήγμα για την ασφάλεια των δυνάμεών μας και παραβίαζε τον εναέριο χώρο των αράβων εταίρων μας», είπε.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε επίσης σήμερα τον επιτετραμμένο της ιρανικής πρεσβείας στο Λονδίνο για να του επιδώσει το μήνυμα ότι η βρετανική κυβέρνηση καταδικάζει με δριμύτητα την ιρανική επίθεση.

Σούνακ: «Η βρετανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε “πολλά” ιρανικά drones»

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε ότι η βρετανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε «πολλά» ιρανικά drones και απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία» στην περιοχή για την αποκλιμάκωση της έντασης. Εκκληση για αποκλιμάκωση απηύθυνε και ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ιρανό ομόλογό του Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι πρεσβευτές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας εκλήθησαν στο υπουργείο Εξωτερικών για να τους διαβιβασθεί η διαμαρτυρία της ιρανικής ηγεσίας «για τις ανεύθυνες θέσεις ορισμένων αξιωματούχων των χωρών αυτών σε σχέση με την απάντηση του Ιράν στην σειρά ενεργειών του σιωνιστικού καθεστώτος κατά των πολιτών και των συμφερόντων» του Ιράν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο Irna.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.