ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περού: Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου της χώρας για τα ακριβά ρολόγια που έχει αποκτήσει

Η Ν.Μπολουάρτε διαβεβαίωσε πως έχει «καθαρά χέρια» και ότι δεν έχει παρά ένα ρολόι, κάποιας ηλικίας, αγορασμένο με τις οικονομίες της

Περού: Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου της χώρας για τα ακριβά ρολόγια που έχει αποκτήσει

Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της προέδρου του Περού ξεκίνησε η γενική εισαγγελία, καθώς η Ντίνα Μπολουάρτε φέρεται να φόραγε ακριβά ρολόγια, χωρίς να έχει δηλώσει την απόκτησή τους ούτε την προέλευση των χρημάτων, την περίοδο που ήταν υπουργός.

Η έρευνα άρχισε έπειτα από δημοσίευμα του περουβιανού ειδησεογραφικού ιστοτόπου La Encerrona, που άρχισε να δημοσιεύει τη 15η Μαρτίου ρεπορτάζ συνοδευόμενα από φωτογραφίες που εικονίζουν την κυρία Μπολουάρτε να φορά τα ρολόγια όταν ήταν μέλος της κυβέρνησης το 2021 και το 2022.

Αφορά υποψίες για «παράνομο πλουτισμό» και τη μη δήλωση «της απόκτησης ρολογιών Rolex», εξήγησε σε δελτίο Τύπου η εισαγγελία.

Η κυρία Μπολουάρτε διαβεβαίωσε πως έχει «καθαρά χέρια» και ότι δεν έχει παρά ένα ρολόι, κάποιας ηλικίας, αγορασμένο με τις οικονομίες της.

Η πρόεδρος, 61 ετών, είχε ήδη βρεθεί αντιμέτωπη με έρευνα, με ακόμη πιο βαρύ κατηγορητήριο («γενοκτονία», «ανθρωποκτονίες κατά συρροή με επιβαρυντικές περιστάσεις» και «πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών»), μετά τους θανάτους 50 και πλέον ανθρώπων στις ταραχές που ακολούθησαν την ορκωμοσία της, τον Δεκέμβριο του 2022.

Η αρχηγός του κράτους τυπικά έχει νομική ασυλία ως το τέλος της θητείας της, το 2026.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.