ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Πρεσβευτή στη Συρία ονομάζει για πρώτη φορά από το 2012 η Σαουδική Αραβία

Ο νέος απεσταλμένος δήλωσε πως σκοπός του είναι να «ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις δυο αδελφές χώρες»

Πρεσβευτή στη Συρία ονομάζει για πρώτη φορά από το 2012 η Σαουδική Αραβία

Τον διορισμό νέου πρεσβευτή στη Δαμασκό, τον πρώτο έπειτα από μια δεκαετία και πλέον ρήξης, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσε χθες η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, η κυβέρνηση ονόμασε τον Φάισαλ μπιν Σαούντ Αλ Μετζφέλ νέο πρεσβευτή του βασιλείου στη Συρία.

Ο νέος απεσταλμένος δήλωσε πως σκοπός του είναι να «ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις δυο αδελφές χώρες», σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων.

Έπειτα από χρόνια διπλωματικής απομόνωσης, αφού η καταστολή ξεσηκωμού πολιτών το 2011 οδήγησε στο ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου, η Συρία του Μπασάρ αλ Άσαντ επανεντάχθηκε στον Αραβικό Σύνδεσμο τον Μάιο του 2023.

Η Σαουδική Αραβία, που υποστήριξε οργανώσεις ανταρτών όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία κι έκλεισε την πρεσβεία της στη Δαμασκό το 2012, αποκατέστησε κατόπιν της σχέσεις της με την κυβέρνηση Άσαντ κι άνοιξε εκ νέου τη διπλωματική αποστολή της στη συριακή πρωτεύουσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βασίλειο έστειλε σε πρώτη φάση επιτετραμμένο, ενώ στο Ριάντ ανέλαβε καθήκοντα πρεσβευτής της Συρίας τον Δεκέμβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.