ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σκάνδαλο Cum-Ex: «Καμία υποψία» σε βάρος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία

Η Γενική Εισαγγελία του Αμβούργου δεν έχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε στοιχείο για ενδεχόμενη βοήθεια του στο φορολογικό σκάνδαλο της Warburg Bank

Σκάνδαλο Cum-Ex: «Καμία υποψία» σε βάρος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς σύμφωνα με τη γενική εισαγγελία

«Καμία υποψία» σε βάρος του Όλαφ Σολτς για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής «Cum-Ex», δεν διαπιστώνει η γενική εισαγγελία του Αμβούργου, η οποία απέρριψε καταγγελία σε βάρος του ομοσπονδιακού καγκελάριου για την υπόθεση.

Η Γενική Εισαγγελία του Αμβούργου δεν έχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με ενδεχόμενη βοήθεια του Όλαφ Σολτς από τη θέση του δημάρχου/κυβερνήτη του Αμβούργου κατά την επίμαχη περίοδο στο φορολογικό σκάνδαλο της Warburg Bank, δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel η εισαγγελέας Μία Σπέρλινγκ-Κάρστενς, ενώ εκπρόσωπος της εισαγγελίας επιβεβαίωσε την πληροφορία στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

Το σχετικό πόρισμα εκδόθηκε τη 10η Αυγούστου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο δικηγόρος Γκέρχαρντ Στράτε κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Όλαφ Σολτς και του πρώην υπουργού Οικονομικών του Αμβούργου και σημερινού δημάρχου/κυβερνήτη του, του Πέτερ Τσέντσερ, με την υποψία ότι συνέβαλαν στη φοροδιαφυγή της τράπεζας Warburg.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα απέρριψε τώρα τη μήνυση ως αβάσιμη, επισημαίνει η Tagesspiegel, καθώς «δεν υπάρχουν επαρκείς πραγματικές ενδείξεις για την υποψία ότι η πιθανολογούμενη φοροδιαφυγή της τράπεζας προωθήθηκε εν γνώση ή με την πρόθεση των υπευθύνων των αρμόδιων φορολογικών αρχών του Αμβούργου».

Η εφορία του Αμβούργου είχε παραιτηθεί προσωρινά το 2016 από τη διεκδίκηση φόρων ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ και ζητούμενο παραμένει αν αυτό έγινε με την έγκριση, ή ακόμη και με πρωτοβουλία, της τότε πολιτικής ηγεσίας του κρατιδίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το θέμα ασχολείται επίσης ειδική Διερευνητική Επιτροπή του τοπικού κοινοβουλίου, στην οποία ο καγκελάριος αναμένεται να καταθέσει την Παρασκευή. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπήρξε πολιτική επιρροή και είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα αλλάξει», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα αναφερόμενος στην υπόθεση ο κ. Σολτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.