Αρμαγεδδώνας

Τ.Ν.Βανς: «Εάν η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να κάνει ειρήνη δεν είναι δικός μας πόλεμος»

«Υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα της Ουκρανίας»

Τ.Ν.Βανς: «Εάν η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να κάνει ειρήνη δεν είναι δικός μας πόλεμος»

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, σε δηλώσεις του σήμερα τόνισε πως «υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα της Ουκρανίας. Αν η Ρωσία δεν είναι πρόθυμη να κάνει ειρήνη, θα πούμε: “Δεν είναι δικός μας πόλεμος”».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικοινωνήσει στις 17:00 τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Δεν θέλω να προτρέχω αυτών των πολύ σημαντικών συνομιλιών, αλλά φυσικά θα ακούσετε απευθείας από τον πρόεδρο ή από εμένα μετά την ολοκλήρωση των κλήσεων σήμερα, οπότε μπορείτε να το περιμένετε» ανέφερε.

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αξιολόγησε τα τρέχοντα ζητήματα με δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα. Σημειώνοντας ότι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 17:00, ο Ν.Πεσκόφ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, οι οποίες φιλοξενήθηκαν από την Türkiye την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία προτιμά να επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μέσω πολιτικών διπλωματικών μέσων, ο Ν.Πεσκόφ δήλωσε: «Εκτιμούμε τις πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης των Ηνωμένων Πολιτειών και είμαστε ευγνώμονες στην αμερικανική πλευρά γι’ αυτό. Εάν αυτές οι πρωτοβουλίες μας βοηθήσουν πραγματικά να επιτύχουμε τους στόχους μας με ειρηνικά μέσα, αυτό θα ήταν σίγουρα προτιμότερο», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.