ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τσεχία: Συνεχίζεται σήμερα ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Το βράδυ τα αποτελέσματα

Τσεχία: Συνεχίζεται σήμερα ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών – Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Ο διήμερος, δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τσεχική Δημοκρατία συνεχίζεται σήμερα, με τον απόστρατο στρατηγό Πετρ Πάβελ να αντιπαρατίθεται με τον Αντρέι Μπάμπις, έναν δισεκατομμυριούχο λαϊκιστή πρώην πρωθυπουργό.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Πάβελ, ο οποίος θεωρείται φιλοδυτικός, προηγείται με σαφή διαφορά.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να καταθέσουν την ψήφο τους σήμερα από τις 08:00 ως τις 14:00 τοπική ώρα (09:00-15:00 ώρα Ελλάδος). Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν ως το βράδυ. Δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα προβλέψεις ούτε στατιστικές προβολές για το αποτέλεσμα.

Στον πρώτο γύρο που διεξήχθη πριν από ένα δεκαπενθήμερο, ο Πάβελ εξασφάλισε 35,4%, ενώ ο Μπάμπις έλαβε 35%.

Και οι δύο υποψήφιοι ψήφισαν χθες, Παρασκευή, κατά την πρώτη ημέρα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Ο Μπάμπις είπε για τις εκλογές ότι είναι δημοψήφισμα για τον χαρακτήρα του. Ο Πάβελ ζήτησε μεγάλη προσέλευση των ψηφοφόρων και σημείωσε ότι διακυβεύονται πολλά.

Στην Τσεχία, ο ρόλος του αρχηγού του κράτους είναι κυρίως τελετουργικός, ωστόσο ο πρόεδρος διορίζει την κυβέρνηση και είναι ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων.

Το κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής εκστρατείας ήταν ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας. Ο 68χρονος Μπάμπις προσπάθησε να εμφανίσει τον αντίπαλό του ως πολεμοκάπηλο και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής στην Πράγα μιας ειρηνευτικής διάσκεψης. Ο Πάβελ, ο οποίος είναι 61 ετών, τάχθηκε υπέρ της αποστολής βοήθειας στο Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.