ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Όρμπαν: Προανήγγειλε «μπλόκο» σε κάθε προσπάθεια της ΕΕ για αύξηση του προϋπολογισμού

«Γίνεται πόλεμος δίπλα στα σύνορά μας και οι Βρυξέλλες έχουν τη φαεινή ιδέα να δώσουν απεριόριστα χρήματα στην Ουκρανία»

Β.Όρμπαν: Προανήγγειλε «μπλόκο» σε κάθε προσπάθεια της ΕΕ για αύξηση του προϋπολογισμού

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δημοσίευσε βίντεο στο οποίο διαμηνύει ότι «οι Βρυξέλλες κάθονται σε αναμένα κάρβουνα» και προαναγγέλλει μπλόκο σε κάθε προσπάθεια αύξησης του προϋπολογισμού της ΕΕ για να χρηματοδοτηθεί το Κίεβο.

Σε αυτό, επιτίθεται στους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών» για τα αλλεπάλληλα λάθη που «πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί», συνδέοντας την προσπάθεια αύξησης των πόρων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ με την στήριξη της Ουκρανίας και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Γίνεται πόλεμος δίπλα στα σύνορά μας και οι Βρυξέλλες έχουν τη φαεινή ιδέα να δώσουν απεριόριστα χρήματα στην Ουκρανία για την επόμενη τετραετία. Αντί για εκεχειρία θέλουν εξοπλισμούς, αντί για ειρήνη να δώσουν χρήματα που θα παρατείνουν τους σκοτωμούς. Η Ουγγαρία δεν δίνει όπλα· θέλουμε εκεχειρία και ειρήνη», διαμηνύει ο Όρμπαν, επαναλαμβάνοντας την διαμετρική αντίθεση της Βουδαπέστης στην γραμμή ΗΠΑ-ΕΕ.

Σημειώνεται ότι μετά τις εκλογές στη Σλοβακία, θεωρείται πολύ πιθανό αυτή να είναι η γραμμή και δεύτερης χώρας μέλους της ΕΕ αν σχηματίσει κυβέρνηση ο νικητής των εκλογών Ρόμπερτ Φίκο.

Συνδέει εξάλλου τη στάση των «γραφειοκρατών των Βρυξελλών» με τις ευρωεκλογές του 2024. «Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, ήδη η προσοχή τους είναι το τι θα συμβεί στους ίδιους, τις δουλειές και τις καριέρες τους». «Η Ουγγαρία υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει μία βιαστική και κακοσχεδιασμένη αναθεώρηση του προϋπολογισμού», ξεκαθαρίζει ο Όρμπαν, «πρέπει να πείσουμε τους γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες να γυρίσουν στα γραφεία τους και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Η επιδεικτική κίνηση του Όρμπαν έρχεται επίσης λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στην Πολωνία, όπου οι «ευρωπαϊστές» του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προσπαθούν να ανατρέψουν την εξαιρετικά συντηρητική Ενωμένη Δεξιά του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.