ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί διέγραψαν τον Lee Anderson – Είπε ότι οι ισλαμιστές «ελέγχουν» τον δήμαρχο του Λονδίνου

Ο Sadiq Khan είναι ο πρώτος Μουσουλμάνος που έγινε δήμαρχος του Λονδίνου και μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος

Βρετανία: Οι Συντηρητικοί διέγραψαν τον Lee Anderson – Είπε ότι οι ισλαμιστές «ελέγχουν» τον δήμαρχο του Λονδίνου

Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας διέγραψαν σήμερα Σάββατο (24/2) τον βουλευτή Lee Anderson, καθώς είπε ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan βρισκόταν υπό τον «έλεγχο» ισλαμιστών.

Ο Sadiq Khan είναι ο πρώτος Μουσουλμάνος που έγινε δήμαρχος του Λονδίνου και μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, Lindsay Hoyle, είπε ότι παραβίασε τη συνήθη κοινοβουλευτική διαδικασία για την ψηφοφορία λόγω προηγούμενων απειλών βίας που είχαν λάβει ορισμένοι νομοθέτες λόγω των απόψεών τους για τη σύγκρουση.

Μιλώντας την Παρασκευή στο τηλεοπτικό κανάλι GB News, ο Lee Anderson είπε: «Δεν πιστεύω ότι αυτοί οι ισλαμιστές έχουν τον έλεγχο της χώρας μας. Αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι έχουν τον έλεγχο του Khan και έχουν τον έλεγχο του Λονδίνου. Στην πραγματικότητα έδωσε την πρωτεύουσά μας στους συντρόφους του».

Ο Khan είπε στους δημοσιογράφους ότι θεωρούσε τα σχόλια του Lee Anderson ότι θα «ρίχνουν λάδι στη φωτιά του αντιμουσουλμανικού μίσους».

Εν μέσω αυξανόμενης κριτικής για τις δηλώσεις του Lee Anderson το Σάββατο, το Συντηρητικό Κόμμα δήλωσε ότι αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε πλέον να τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

«Μετά την άρνησή του να απολογηθεί για τα σχόλια που έγιναν χθες, ο Chief Whip ανέστειλε το μαστίγιο των Συντηρητικών από τον βουλευτή Lee Anderson», δήλωσε εκπρόσωπος του Simon Hart, του κυβερνητικού υπουργού που είναι αρμόδιος για την κομματική πειθαρχία.

Ο Lee Anderson, πρώην αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος, είπε ότι κατανοούσε την απόφαση να του αναστείλει.

«Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προβάλλει τον εξτρεμισμό σε όλες του τις μορφές – είτε είναι αντισημιτισμός είτε ισλαμοφοβία», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.