ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Βρετανία: Προηγούνται με 20 μονάδες οι Εργατικοί – Μπροστά σε συντριβή οι Τόρις

Για τις επικείμενες εκλογές του Ιουλίου

Βρετανία: Προηγούνται με 20 μονάδες οι Εργατικοί – Μπροστά σε συντριβή οι Τόρις

Ο Κιρ Στάρμερ, ηγέτης των Εργατικών, αναμένεται να αναδειχθεί πρωθυπουργός στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στη Μεγάλη Βρετανία στις 4 Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι είναι περίπου τόσο δημοφιλής όσο ήταν ο Εντ Μίλιμπαντ στις εκλογές του 2015.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Εργατικοί θα κερδίσουν με μεγάλη πλειοψηφία τον Ιούλιο, αφού το κόμμα φαίνεται να προηγείται κατά 20 μονάδες, που ενδεχομένως να είναι αρκετές για μια σαρωτική νίκη.

Παρ’ όλα αυτά, τα υποκείμενα δεδομένα δείχνουν ότι ο Κιρ Στάρμερ και το κόμμα του δεν είναι περισσότερο δημοφιλείς ή αξιόπιστοι από ό,τι ήταν ενόψει του 2015, όταν οι Συντηρητικοί κέρδισαν την πλειοψηφία.

Μάλιστα, πρόσφατη ανάλυση του «Guardian» σε στοιχεία της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ipsos δείχνει ότι λιγότεροι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι οι Εργατικοί είναι ικανοί να κυβερνήσουν απ’ ό,τι το 2014, λιγότεροι πιστεύουν ότι έχουν μια καλή ομάδα ηγετών και λιγότεροι πιστεύουν ότι κατανοούν τα προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Μπεν Πέιτζ, διευθύνων σύμβουλος της Ipsos, δήλωσε: «Τα προσωπικά ποσοστά του Κιρ Στάρμερ είναι τα χαμηλότερα που έχει καταγράψει ποτέ η Ipsos για έναν ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος προηγείται τόσο πολύ στη συνολική πρόθεση ψήφου. Είναι περισσότερο η αηδία για τους Συντηρητικούς παρά η χαρά για όσα προσφέρουν οι Εργατικοί που καθοδηγεί την πολιτική κατάσταση».

Από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος το 2020, ο Κιρ Στάρμερ έχει αναθεωρήσει τις πολιτικές των Εργατικών, το προσωπικό τους και έχει μεταμορφώσει τη δημοσκοπική τους εικόνα.

Μετά την επίσημη προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ο Κιρ Στάρμερ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «Μια ψήφος στους Εργατικούς είναι μια ψήφος για σταθερότητα, οικονομική και πολιτική, μια πολιτική που θα πατάει πιο ελαφρά στις ζωές όλων μας. Μια ψήφος για να σταματήσει το χάος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, ο ίδιος τόνισε: «Στις 4 Ιουλίου έχετε μια επιλογή, και μαζί μπορούμε να σταματήσουμε το χάος, μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, μπορούμε να αρχίσουμε να ανοικοδομούμε τη Μεγάλη Βρετανία και να αλλάξουμε τη χώρα μας. […] Γνωρίζω καλά τον κυνισμό που έχουν οι άνθρωποι απέναντι στους πολιτικούς αυτή τη στιγμή, αλλά μπήκα στην πολιτική αργά, έχοντας υπηρετήσει τη χώρα μας ως επικεφαλής της Εισαγγελίας του Στέμματος. Η υπηρεσία της χώρας μας είναι ο λόγος, και ο μόνος λόγος, για τον οποίο στέκομαι εδώ τώρα ζητώντας την ψήφο σας. Ορίστε, λοιπόν, το μέλλον της χώρας στα χέρια σας. Αν οι Συντηρητικοί κυρβερνήσουν για άλλα πέντε χρόνια, θα έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν ακριβώς όπως είναι. Ήρθε η ώρα για αλλαγή!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.