ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα: Από τον ινδικής καταγωγής Ρ.Σούνακ στην Νιγηριανή Κέμι Μπάντενοχ η ηγεσία

Η αλλαγή θα γίνει μετά τις εκλογές

Βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα: Από τον ινδικής καταγωγής Ρ.Σούνακ στην Νιγηριανή Κέμι Μπάντενοχ η ηγεσία

Την ώρα που το Συντηρητικό Κόμμα βαδίζει σε μία εκλογική συντριβή από τους Εργατικούς ανάλογη με εκείνη που είχε υποστεί το 1997, έχοντας τότε στην ηγεσία τον Τζον Μέιτζορ έχει ξεκινήσει ήδη η κουβέντα για το πρόσωπο που θα μπορούσε να βγει μπροστά την επόμενη μέρα παίρνοντας τη θέση του Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα του ConservativeHome το 38% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της επιλογής της 44χρονης υπουργού Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Πολιτικής Κέμι Μπάντενοχ. Το 23% τάσσεται υπέρ της Πένι Μόρντοντ και μόλις το 15% υπέρ της Σουέλα Μπράβερμαν.

Όπως υπογραμμίζει δημοσίευμα της New Statesman τον Οκτώβριο του 2023 όταν και διεξήχθη το συνέδριο των Συντηρητικών ήταν σχεδόν αδύνατο κάποιος να κάνει εικασίες γύρω από το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Ρίσι Σούνακ, χωρίς να αναφερθεί στην νιγηριανής καταγωγής υπουργό Επιχειρήσεων και τον πρώην πρωθυπουργό Μπρόρις Τζόνσον, όπως επίσης και τον Νάιτζελ Φάρατζ. Παράληλλα η κυρία Μπάντενοχ είναι φαβορί και για τις στοιχηματικές εταιρείες.

Προς ώρας ο Ρίσι Σούνακ μπορεί να παραμένει τυπικά στην ηγεσία των Τόρις και κάτοικος του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ όμως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σκιώδης διαγωνισμός για την επόμενη μέρα. Από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί θα υποστούν εκλογική συντριβή η Μπάντενοχ είναι η de facto διάδοχος του κ. Σούνακ. Μάλιστα πολλοί θέλοντας να ενισχύσουν αυτό το σενάριο αναφέρουν ότι έχει αποφύγει να συγκρουστεί με τον Ρίσι Σούνακ αλλά και να στιγματιστεί από τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κέμι Μπάντενοχ γεννήθηκε στο Γουίμπλεντον από γονείς νιγηριακής καταγωγής. Ωστόσο επειδή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ηλικίας της στο Λάγος της Νιγηρίας και στις ΗΠΑ, η βουλευτής του Σάφρον Γουόλντεν έχει περιγράψει τον εαυτό της ως «κατά βάση μετανάστη πρώτης γενιάς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.