ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Χαστούκι» των Γερμανών πολιτών στον Ο.Σολτς: Το 79% δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης

«Βράζουν» οι πολίτες στη Γερμανία

«Χαστούκι» των Γερμανών πολιτών στον Ο.Σολτς: Το 79% δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης

Πτώση ρεκόρ καταγράφηκε στη Γερμανία, στο ποσοστό των ανθρώπων που είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, καθώς μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους αισθάνεται ικανοποιημένος.

Σύμφωνα με την έρευνα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARD, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU-CSU) συγκεντρώνουν το 29% των ψήφων, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το οποίο σχηματίζει κυβέρνηση συνασπισμού, το 18%, οι Πράσινοι το 15% και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) το 7%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 79% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έγινε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας με 18%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των ψήφων του δεξιού AfD ήταν στα ίδια επίπεδα με το SPD, το κόμμα του πρωθυπουργού Όλαφ Σολτς. Αναφέρθηκε ότι οι Γερμανοί ψηφοφόροι στράφηκαν προς το AfD λόγω της απογοήτευσης των μεγάλων και καθιερωμένων κομμάτων από τη μεταναστευτική πολιτική και τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων.

Σημειώνεται ότι το κόμμα της Αριστεράς, με ποσοστό 4%, κινδυνεύει να πέσει κάτω από το εκλογικό όριο του 5% στη χώρα.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν στη Γερμανία το 2021, το SPD, το FDP και οι Πράσινοι έλαβαν 25,7%, 11,5% και 14,5% των ψήφων, αντίστοιχα. Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το CDU-CSU είχε 24,1% και το AfD 10,3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.