ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έλληνας υπό την επήρεια ναρκωτικών παραβίασε την ασφάλεια του Γερμανού καγκελάριου Ο.Σολτς και τον… αγκάλιασε!

Ακολούθησε την αυτοκινητοπομπή του στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης!

Έλληνας υπό την επήρεια ναρκωτικών παραβίασε την ασφάλεια του Γερμανού καγκελάριου Ο.Σολτς και τον… αγκάλιασε!

Ένας Έλληνας υπό την επήρεια ναρκωτικών κατάφερε να διαπεράσει την ασφάλεια του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Η είδηση είχε γίνει γνωστή από χθες το βράδυ αλλά σήμερα δημοσιοποιήθηκε η ταυτότητα του άνδρα και ότι είναι Έλληνας.

Όπως ανέφερε αρχικά η Bild, ένας οδηγός μπήκε ανάμεσα στην αυτοκινητοπομπή του Σολτς το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ο Γερμανός ηγέτης ήταν καθ’ οδόν προς το κυβερνητικό του αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά από ραντεβού στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και τον αγκάλιασε στο αεροδρόμιο πριν επέμβουν οι σωματοφύλακες.

Την Παρασκευή, ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την είδηση δηλώνοντας ότι για τον Σολτς «δεν ήταν ένα σοβαρό περιστατικό, απλώς μια εκπληκτικά οικεία αγκαλιά».

Ο άνδρας, ένας 48χρονος Έλληνας που ζει στο Χανάου, είχε μπει στην αυτοκινητοπομπή — την οποία συνόδευε η τοπική αστυνομία με μοτοσικλέτες — γύρω στις 22:30 με το ιδιωτικό του όχημα, σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Το αυτοκίνητό του μπόρεσε να περάσει από το φράγμα ασφαλείας του αεροδρομίου μαζί με την αυτοκινητοπομπή, παρότι είχε μη εξουσιοδοτημένες πινακίδες.

Όταν ο Σολτς άφησε τη λιμουζίνα του στην άσφαλτο, ο οδηγός όρμησε στον καγκελάριο, του έσφιξε το χέρι και τον αγκάλιασε. Πηγές ασφαλείας είπαν στο Spiegel ότι ο άνδρας είπε στον Σολτς ότι ήθελε να «παίξει λίγη μουσική» μαζί του.

Μόνο εκείνη τη στιγμή οι σωματοφύλακες και οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τη δυνητικά απειλητική κατάσταση. Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε την Παρασκευή ότι «ο καγκελάριος… δεν ένιωσε να απειλείται σε καμία στιγμή».

Ο άνδρας μπόρεσε να μπει ξανά στο αυτοκίνητό του και να καπνίσει ένα τσιγάρο πριν συλληφθεί, σύμφωνα με την έκθεση.

Δεν έδειξε καμία αντίσταση και βρέθηκε θετικός σε ναρκωτικά σε ένα γρήγορο τεστ. Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι είχε καταναλώσει κοκαΐνη, ανέφερε η Bild.

Σε βάρος του άνδρα έχει κινηθεί δικογραφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, είπε: «Κανείς δεν τραυματίστηκε. Το άτομο συνελήφθη χωρίς αντίσταση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.