ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Μ.Νετανιάχου: Το 86% τον θεωρεί υπεύθυνο για το μακελειό – Ζητούν την παραίτησή του

Στο «στόχαστρο» και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιόαβ Γκαλάντ

Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Μ.Νετανιάχου: Το 86% τον θεωρεί υπεύθυνο για το μακελειό – Ζητούν την παραίτησή του

Κόλαφος είναι για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου η δημοσκόπηση της Jerusalem Post, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων τον θεωρεί υπεύθυνο για το μακελειό με τη Χαμάς και ζητά την παραίτησή του. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το 86% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του Dialog Center – συμπεριλαμβανομένου του 79% των υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού – είπαν ότι θεωρούν την αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα ως «αποτυχία της ηγεσίας της χώρας».

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση (94%) δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ ευθύνεται σε κάποιο βαθμό για την έλλειψη ετοιμότητας που κατέστησε δυνατή την επίθεση στο νότο. Το 75% μάλιστα απάντησε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, στη δημοσκόπηση συμμετείχαν συνολικά 620 Ισραηλινοί εβραίοι από διάφορες περιοχές της χώρας. Από αυτούς, το 56% δήλωσε ότι πιστεύει πως ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου. Το 28% των ψηφοφόρων του κυβερνητικού συνασπισμού δήλωσε συμφωνεί με αυτήν την άποψη.

Επιπλέον, το 52% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα επιθυμούσαν σε μελλοντικό χρόνο να παραιτηθεί και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Γιόαβ Γκαλάντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται την παρούσα κυβέρνηση να ηγηθεί του πολέμου στη Γάζα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν τη χθεσινή συμφωνία Νετανιάχου με την αντιπολίτευση για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.