ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έφτασε στη Ρωσία το τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν: Θωρακισμένο, με δερμάτινες καρέκλες και εκλεκτά κρασιά (βίντεο)

Η σκούρα πράσινη ατμομηχανή του Βορειοκορεάτη ηγέτη έφτασε στο Χάσαν

Έφτασε στη Ρωσία το τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν: Θωρακισμένο, με δερμάτινες καρέκλες και εκλεκτά κρασιά (βίντεο)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήρε το τρένο του από την Βόρεια Κορέα και μετά από ώρες ταξιδιού έφτασε στη Ρωσία, ώστε να συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Την είδηση της άφιξης του Κιμ Γιονκ Ουν στη Ρωσία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς πως, φθάνοντας στη Ρωσία, ο Κιμ βγήκε από το τρένο του για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους στο ρωσικό μεθοριακό σταθμό του Χάσαν, πριν συνεχίσει το ταξίδι του. Το Χάσαν είναι ένας μικρός οικισμός στη ρωσική Άπω Ανατολή, στο σημείο όπου συγκλίνουν τα σύνορα της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Σε βίντεο, που μεταδόθηκε από το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, εικονίζονται πράσινα βαγόνια αμαξοστοιχίας και μια σιδηροδρομική μηχανή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων να περνούν μια γέφυρα πάνω από ποτάμι.

Το τρένο του Κιμ

Το θωρακισμένο τρένο, το οποίο περιλαμβάνει υπνοδωμάτια και αίθουσα συσκέψεων εξοπλισμένη με φωτισμό τοίχου, επένδυση από σκούρο ξύλο και κοκκινωπές δερμάτινες πολυθρόνες, φαίνεται να είναι ο προτιμώμενος τρόπος μεταφοράς της Kιμ. Ταξίδεψε 4.500 χιλιόμετρα μέσω της Κίνας για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον Τραμπ, στο Ανόι το 2019, ένα ταξίδι που διήρκεσε δυόμισι μέρες.

Μόνο λίγοι έχουν δει το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένου ενός Ρώσου αξιωματούχου, του Kονσταντίν Πουλικόφσκι, ο οποίος στο βιβλίο του Orient Express αφηγήθηκε εκλεκτά μενού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας με τον Kιμ Γιονγκ -Ιλ.

Οι επιβάτες μπορούσαν να επιλέξουν από μια εκλεκτική γκάμα πιάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Κορέα και την Ιαπωνία, και μια λίστα εκλεκτών κρασιών από το Μπορντό και τη Βουργουνδία, έγραψε ο Πουλικόφσκι, προσθέτοντας ότι τους επιβάτες διασκέδαζαν νεαρές τραγουδίστριες που αναφέρονταν ως «κυρίες μαέστροι».

Η προστασία για τη γραμμή των βορειοκορεατών ηγετών -που φέρεται να είναι παρανοϊκοί για την προσωπική τους ασφάλεια- προέρχεται από πλάκες πανοπλίας που είναι τοποθετημένες κάτω από άμαξες που χρησιμοποιούνται ως χώροι διαβίωσης και τόποι συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2009 στην εφημερίδα Chosun Ilbo της Νότιας Κορέας, το τρένο της οικογένειας Kιμ αποτελείται από 90 βαγόνια και συνήθως ταξιδεύει σε συνδυασμό με δύο άλλα τρένα – ένα μπροστά που χειρίζεται τους ελέγχους ασφαλείας και ένα άλλο πίσω για σωματοφύλακες και λοιπό προσωπικό.

Περίπου 100 πράκτορες ασφαλείας στέλνονται σε σταθμούς καθ’ οδόν για να σαρώσουν βόμβες, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες που παρέχονται από νοτιοκορεατικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, καθώς και μαρτυρίες από βορειοκορεάτες αποστάτες. Καθώς το τρένο του Κιμ πλησιάζει σε έναν σταθμό, η κυκλοφορία σε άλλες γραμμές διακόπτεται για να σταματήσει η διέλευση των τρένων στην περιοχή.

Το τεράστιο μέγεθος του τρένου και το πρόσθετο βάρος από τις θωρακισμένες ενισχύσεις διατηρούν τη μέση ταχύτητά του στα 60 χλμ/ώρα, δίνοντας στον Κιμ άφθονο χρόνο να αποφασίσει τι θέλει σε αντάλλαγμα για τις βορειοκορεατικές οβίδες πυροβολικού και τους αντιαρματικούς πυραύλους που τράβηξαν τα βλέμματα του Κρεμλίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, ο Κιμ δεν είναι ο μόνος αξιωματούχος που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό από τη Βόρεια Κορέα σιδηροδρομικώς. το 2021, μια ομάδα Ρώσων διπλωματών και οι οικογένειές τους έκαναν το ταξίδι για το σπίτι με ένα χειροκίνητο τρόλεϊ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.