ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Προέλαση Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ: Μπροστά 4 μονάδες – Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων και για Ελλάδα;

Ακόμα και η WSJ του δίνει προβάδισμα

Προέλαση Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ: Μπροστά 4 μονάδες – Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων και για Ελλάδα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει περάσει ξεκάθαρα μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν στις εθνικές δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2024, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (09/12), μία ημέρα αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον προκάτοχό του «απεχθή» σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια εφόσον ακόμα και οι φιλο-δημοκρατικές εφημερίδες πλέον ανακοινώνουν σημαντικό προβάδισμα.

Η δημοσκόπηση της Wall Street Journal εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν με τη χαμηλότερη δημοτικότητα της προεδρίας του, ένα εύρημα που ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με άλλες πρόσφατες έρευνες που έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κύκλους των Δημοκρατικών, λιγότερο από έναν χρόνο πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν κατά τέσσερις μονάδες, 47% έναντι 43%. Είναι η πρώτη φορά που η έρευνα σε αυτή την εφημερίδα δείχνει ότι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ ευνοείται σε μια πιθανή αναμέτρηση με τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου κατά τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Όταν συνυπολογίζονται πέντε πιθανοί υποψήφιοι τρίτων κομμάτων και ανεξάρτητοι υποψήφιοι, οι οποίοι συγκεντρώνουν συνολικά 17%, το προβάδισμα του Τραμπ διευρύνεται στις έξι μονάδες, 37%-31%.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, πολλοί στο Δημοκρατικό Κόμμα θα ήθελαν να τον δουν να παραιτείται, φοβούμενοι ότι η προχωρημένη ηλικία του – 81 ετών την ημέρα των εκλογών και 86 ετών ύστερα από οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο, αν κερδίσει του χρόνου – θα απομακρύνει τους ψηφοφόρους.

Η παραπομπή του γιου του Αμερικανού Προέδρου, του Χάντερ Μπάιντεν, την Πέμπτη (07/12) στην Καλιφόρνια για εννέα φορολογικές ποινικές κατηγορίες θέτει πρόσθετα εμπόδια στην πορεία του προς την επανεκλογή.

Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών με σχεδόν 50 μονάδες, σύμφωνα με τη RealClearPolitics.

Βέλη του Μπάιντεν στον Τραμπ

Σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζο Μπάιντεν τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ενέργειές του στις 6 Ιανουαρίου 2021, την ημέρα της εξέγερσης στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του που προσπαθούσαν να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι κατάπτυστο, είναι απλά απεχθές», είπε ο Τζο Μπάιντεν στο ακροατήριό του, στο οποίο ήταν και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, καθώς και η Δημοκρατική πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.