ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία που δείχνουν ότι το «ταξίδι στο χρόνο» μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Ο χρόνος τελικά γυρίζει πίσω;

Επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία που δείχνουν ότι το «ταξίδι στο χρόνο» μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Οι άνθρωποι πάντα γοητεύονταν από την σκέψη ότι θα μπορούσαν να κάνουν ένα «ταξίδι στον χρόνο».

Μελλοντικά όμως αυτό το σενάριο μπορεί να πάρει «σάρκα και οστά».

Οι επιστήμονες φαίνεται ότι ανακάλυψαν διάφορα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το «ταξίδι στο χρόνο» είναι αληθινό.

Οι Till Bohmer και Thomas Blochowicz ήταν οι επικεφαλής της έρευνας μιας νέας μελέτης με τίτλο Time reversibility during the ageing of materials, η οποία δημοσιεύθηκε στο Nature Physics.

Η έρευνα των δύο ερευνητών του Πανεπιστημίου του Ντάρμσταντ στη Γερμανία επικεντρώνεται στη χρονική «αναδιάταξη» στη δομή ορισμένων υλικών, όπως το γυαλί.

Η μελέτη εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο η σύνθεση των υλικών αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και αποδείχθηκε ότι ο χρόνος δεν συμπεριφέρεται με γραμμικό τρόπο σε όλα τα υλικά.

Πιο αναλυτικά, το γυαλί διαθέτει μια από τις πιο περίεργες δομές από όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθημερινά. Α

Αντί να ακολουθούν πιο «παραδοσιακές» μοριακές δομές, τα μόρια του γυαλιού αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Ως εκ τούτου, το γυαλί αντιστρέφει συνεχώς το χρόνο σε μοριακό επίπεδο.

Για να δοκιμαστεί αυτή η ιδέα, οι δομές γυαλιού παρακολουθήθηκαν με τη χρήση σκεδαζόμενου φωτός λέιζερ.

Οι ειδικοί παρατήρησαν τον τρόπο με τον οποίο το γυαλί κινείται εσωτερικά, αλλά δεν μπορούν να πουν αν οι αλλαγές συμβαίνουν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μια συναρπαστική σκέψη και μια ιστορική μελέτη. Αν και δεν θα φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στο να μπορούν να ταξιδέψουν στο χρόνο, σίγουρα θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας σκεφτόμαστε για ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.