Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Οριστικά στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής της αναμένεται να παραμείνει η Έριν Πάτερσον, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας απέρριψε την Παρασκευή την έφεσή της κατά της καταδίκης της για τις δολοφονίες τριών ανθρώπων με δηλητηριώδη μανιτάρια.

Η Πάτερσον είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2025 για τον θάνατο των Ντον και Γκέιλ Πάτερσον και της Χέδερ Γουίλκινσον, τους οποίους δηλητηρίασε σε γεύμα στο σπίτι της, στη Λεονγκάθα, στις 29 Ιουλίου 2023, σερβίροντάς τους μοσχαρίσιο Γουέλινγκτον με μανιτάρια «death cap».

Αρχικά της είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης με ελάχιστο χρόνο έκτισης 33 ετών.

Ωστόσο, στη συνέχεια καταργήθηκε η δυνατότητα αποφυλάκισής της με αναστολή.

Η έφεσή της βασίστηκε σε επτά λόγους, μεταξύ των οποίων υποτιθέμενες δικαστικές παρατυπίες και προβλήματα στη διαχείριση αποδεικτικών στοιχείων, χωρίς να γίνει δεκτή από τους δικαστές.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της Αυστραλίας που καταδικάζεται σε ισόβια χωρίς αναστολή, πετυχαίνοντας έτσι ένα…μοναδικό αρνητικό ρεκόρ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram