Ευρωπαϊκή Ένωση: Ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες

Η εκπαίδευση θα γίνει σε διάφορες χώρες όμως το βασικό κέντρο βρίσκεται στην Πολωνία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες

Ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε σήμερα Τετάρτη (1/2) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες, διπλασιάζοντας τον αρχικό στόχο της, ώστε να βοηθήσει το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή.

Τον Νοέμβριο οι «27» έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών σε διάφορες χώρες μέλη.

«Θα φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό πιθανότατα πριν από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του έτους και θα υπάρξει ένας νέος στόχος, για την εκπαίδευση (άλλων) 15.000 Ουκρανών στρατιωτών», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Έτσι θα φτάσουν τις 30.000 οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα εκπαιδευτούν σε αυτό το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Η εκπαίδευση θα γίνει σε διάφορες χώρες, όμως το βασικό κέντρο βρίσκεται στην Πολωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος στόχος θα ανακοινωθεί επισήμως στη σύνοδο της ΕΕ με την Ουκρανία, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Κίεβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.