ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Αβέβαιος για το μέλλον” ο πρωθυπουργός της Ιταλίας!

“Αβέβαιος για το μέλλον” ο πρωθυπουργός της Ιταλίας!

Σκληρό πολιτικό παιχνίδι παίζει στη χώρα του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Από το Κουβέιτ, ο πολιτικός δήλωσε «Δεν μπορώ να εγγυηθώ για το μέλλον. Όποιος αναλάβει την κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη, στη δικαιοσύνη, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Πρόκειται για πραγματικό εκβιασμό: ή μένει στην κυβέρνηση ή λέει στους ξένους επενδυτές ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την αξιοπιστία της χώρας μετά την λήξη της θητείας του», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος«Ιταλία των Αξιών», Αντόνιο Ντι Πιέτρο.

«Ο πρωθυπουργός έπρεπε να αποφύγει αυτή την δήλωση, που ήταν, σαφέστατα, κακόγουστη», τόνισε, από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος«Αριστερά και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκίνησε τριήμερη περιοδεία στις χώρες του Περσικού Κόλπου, με στόχο την προσέκλυση νέων επενδύσεων. Όπως αναφέρουν οι σχολιαστές, πίσω από τον όλο αυτό εκνευρισμό κρύβεται η αβεβαιότητα σχετικά με το πολιτικό μέλλον της χώρας. Θεωρείται, πλέον, πολύ πιθανό, ότι οι βουλευτικές εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου, μαζί με τις περιφερειακές, αν εγκριθεί σύντομα ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 και ο νέος εκλογικός νόμος.

Οι επικεφαλής δε, των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας, Πιερλουίτζι Μπερσάνι του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» και Αντζελίνο Αλφάνο του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας», επιμένουν ότι από τις εκλογές θα πρέπει να προκύψει μια πολιτική κυβέρνηση, που να αντικαταστήσει το τεχνοκρατικό κυβερνητικό σχήμα.

Ο Μάριο Μόντι δεν λύνει οριστικά τη σιωπή του, σχετικά με το τι επιθυμεί να κάνει, την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης. Το περασμένο Σάββατο, όμως, ο πρόεδρος της Φερράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, ανακοίνωσε, σε ομιλία του στην Ρώμη, ότι μαζί με κεντρώους συνδικαλιστές και εκπροσώπους του βιομηχανικού και επιχειρηματικού χώρου θα παρουσιάσει εκλογική λίστα, με στόχο να στηρίξει το έργο του Μάριο Μόντι, ώστε να μην πάνε χαμένα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

‘Αγνωστο παραμένει, έως τώρα, αν ο Ιταλός οικονομολόγος και πρωθυπουργός θα δεχθεί να συμμετάσχει, απευθείας, στο πολιτικό αυτό «πείραμα». Προς το παρόν, περιορίσθηκε μόνο να δηλώσει ότι «αξιολογεί θετικά την όλη πρωτοβουλία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.