ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Α.Μέρκελ στηρίζει Μ.Βέμπερ για την Κομισιόν – «Όχι» λένε έξι στους δέκα Γερμανούς

Η Α.Μέρκελ στηρίζει Μ.Βέμπερ για την Κομισιόν – «Όχι» λένε έξι στους δέκα Γερμανούς

«Πονοκέφαλο» φαίνεται ότι προκαλεί στην γερμανική καγκελαρία η υποψηφιότητά του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, κι ενώ οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάσσονται υπέρ της εκλογής του διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τη διαδικασία του κορυφαίου υποψηφίου (spitzenkandidat).

Υπέρ της διαδικασίας τάχθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, που τη θεώρησε ενδεδειγμένη για τα ανώτατα αξιώματα της Κομισιόν. Παράλληλα, η καγκελάριος τόνισε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Βαυαρού πολιτικού για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, πριν από άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, τα κράτη μέλη πρέπει να αποδείξουν ότι η ΕΕ έχει την «ικανότητα να δράσει» και να συμφωνήσουν για τον πρόεδρο της Επιτροπής πριν από την εναρκτήρια σύνοδο του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 2 Ιουλίου. Ωστόσο παραδέχεται ότι ο Βέμπερ δεν είναι προτιμώμενη επιλογή.

Έξι στους δέκα Γερμανούς δεν θέλουν τον Βέμπερ για πρόεδρο της Κομισιόν

Πάντως, οι περισσότεροι Γερμανοί δεν επιθυμούν την εκλογή του Βέμπερ στη θέση του Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Civey δείχνει ότι το 59,1% των Γερμανών «μάλλον δεν θα στήριζε» ή «σε καμία περίπτωση» δεν θα στήριζε τον Βέμπερ για το κορυφαίο αξίωμα της Ευρώπης.

Πάνω από τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους της συντηρητικής συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών (CDU-CSU), ποσοστό 75,8%, στηρίζουν τον Βέμπερ. Από την άλλη όμως, πάνω από τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Αριστερά και Εναλλακτική για τη Γερμανία) αντιδρούν στην υποψηφιότητά του.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Augsburger Allgemeine και το περιθώριο λάθους της ανέρχεται στο 2,5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ευρωεκλογές της Κυριακής το ΕΛΚ, με υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν τον Βέμπερ, αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.