Η διαφορά ισχύος, σε όλα τα επίπεδα, Ελλάδας και Τουρκίας πλησιάζει σε κρίσιμο σημείο....

«Μύδροι» του Βέλγου πρωθυπουργού κατά Γαλλίας και Γερμανίας για την ματαίωση του κοινού μαχητικού – «Είναι βλάκες»

Στο project του SCAF, θα συμμετείχε και η Ισπανία - Ακυρώθηκε λόγω διαφωνίας των εμπλεκόμενων εταιρειών

«Μύδροι» του Βέλγου πρωθυπουργού κατά Γαλλίας και Γερμανίας για την ματαίωση του κοινού μαχητικού – «Είναι βλάκες»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σφοδρή κριτική κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας εξαπέλυσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Μπαρτ ντε Βέβερ μετά το οριστικό «ναυάγιο» του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς.

Θυμίζουμε ότι η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν την οριστική παύση του σχεδίου SCAF, λόγω ανεπίλυτων εντάσεων μεταξύ Airbus και Dassault, αλλά και των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο project θα συμμετείχε και η Ισπανία.

Ο Βέλγος ηγέτης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την αδυναμία των δύο χωρών να καταλήξουν σε συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «χάσιμο χρόνου» και αποδίδοντάς την σε πολιτική και βιομηχανική αλαζονεία.

Σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο, υποστήριξε ότι η αντίληψη πως μια χώρα μπορεί να αναπτύξει μόνη της ένα τόσο σύνθετο αμυντικό σύστημα είναι εκτός πραγματικότητας, κάνοντας λόγο για «βλάκες που διέπονται από ανοησία».

Όπως τόνισε, η σημερινή γεωπολιτική συγκυρία επιβάλλει στενότερη ευρωπαϊκή συνεργασία στην άμυνα και όχι ανταγωνισμούς που υπονομεύουν κοινά στρατηγικά σχέδια.

Οι δηλώσεις του ήρθαν μετά την επίσημη εγκατάλειψη του προγράμματος από Παρίσι και Βερολίνο, έπειτα από πολυετείς διαφωνίες μεταξύ των βιομηχανικών εταίρων που συμμετείχαν στο φιλόδοξο έργο, το οποίο προοριζόταν να αποτελέσει τη βάση της μελλοντικής ευρωπαϊκής αεροπορικής ισχύος.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.